Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

15 Aprilie 2018
Vizualizari: 1026
Comentează add

Atacul coordonat de Statele Unite în Siria a vizat distrugerea a trei instalaţii chimice principale, spune un responsabil de securitate superior din Israel.

Atacul din Siria ”nu a avut ca scop lichidarea regimului Assad”

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Intervenţia militară coordonată de Statele Unite nu a schimbat cu nimic situaţia din Siria, din perspectiva ameninţării de securitate la adresa Statului Israel.

Atacul coordonat de Statele Unite împreună cu Marea Britanie şi Franţa a vizat distrugerea celor trei instalaţii chimice principale; nu a avut ca scop lichidarea regimului Assad sau implicarea în războiul civil din Siria, unde participă forţe militare ruse, iraniene şi miliţiile libaneze Hezbollah în sprijinul regimului Assad. Vladimir Putin şi Bashar al-Assad ştiu foarte bine că orice atac iranian asupra Israelului va duce la dispariţia regimului de la Damasc - a comentat un responsabil de securitate superior din Israel.

Declaraţia premierului Benjamin Netanyahu de ieri seară, prin care a salutat decizia preşedintelui american Donald Trump de a interveni în Siria, este revelatoare pentru determinarea poziţiei împotriva utilizării armelor chimice în Siria, şi Israelul ştie foarte bine de ce.

Haosul rămâne în Siria, cum era şi înainte de intervenţia americano-britanico-franceză.

Rusia, Iranul, dar şi Turcia rămân în teritoriul sirian, nu Marea Britanie, Franţa sau Statele Unite.

Moscova îl va sprijini în continuare pe aliatul său sirian, şi dacă Assad rămâne, Iranul şi Hezbollah se poziţionează în Siria, asta datorită lui Vladimir Putin.

Ierusalimul nu va tolera prezenţa iraniană la frontiera de nord.

Înrădăcinarea prezenţei militare iraniene în Siria are ca scop consolidarea axei şiite şi crearea unui front direct în apropierea frontierei cu Israelul.


Etichete siriaatacisraelsecuritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live