Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Aprilie 2022
Vizualizari: 494
Comentează add

Atacatorii care au blocat, pentru câteva ore, câteva site-uri guvernamentale și al unei bănci au utilizat echipamente de rețea din afara României, anunță SRI.

Atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea Killnet Atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea Killnet - Conține video

radiojurnal

       Foto: Arhivă.

Atacatorii cibernetici care au blocat astăzi, pentru câteva ore, site-urile Guvernului, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, companiei CFR Călători și al unei bănci au utilizat echipamente de rețea din afara României - informează Serviciul Român de Informații. În urma primelor investigații s-a stabilit că hackerii au preluat controlul din cauza lipsei unor măsuri de securitate cibernetică. Atacul a fost revendicat de gruparea Killnet, de originea estică, prorusă, care a mai atacat în această lună site-urile unor instituții din alte state, precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar și site-urile NATO. Purtătorul de cuvânt al Directoratului General pentru Securitate Cibernetică, Mihai Rotariu, atrage atenția că trebuie întărite măsurile de securitate, întrucât, fiind atât de aproape de conflictul din Ucraina, există un risc ridicat de noi atacuri.

Mihai Rotariu: La acest moment, există suspiciuni că acest atac, da, este conectat cu situația din Ucraina, mai ales din moment ce acea grupare de criminalitate cibernetică, așa cum vă spuneam, pe contul lor de Telegram, au revendicat acest atac, dar, desigur, trebuie să și verificăm acest lucru. Să luăm în considerare că sunt, în primul rând, în proximitatea geografică cu acest conflict militar din Ucraina și este posibil ca, pe viitor, să mai apară astfel de atacuri. De aceea, trebuie să fim atenți, să fim vigilenți și să aplicăm măsurile de securitate necesare pentru protejarea serviciilor noastre, a dispozitivelor noastre și ale datelor noastre, în primul rând. Deci, trebuie să respectăm o igienă de securitate cibernetică și să avem o rutină de securitate cibernetică în perioada următoare.
Realizator: Mihai Rotariu a făcut aceste precizări într-un interviu pe care îl puteți urmări integral și pe Facebook, videostream Radio România Actualități.
 


Etichete atacuri ciberneticeKillnetSRIMihai Rotariu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live