Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Martie 2016
Vizualizari: 1386
Comentează add

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni critică demersurile pentru modificarea Legii privind funcţionarea SRR şi a SRTV.

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni critică proiectul de modificare a legii 41

radiojurnal

 Vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, consideră că legea de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice trebuie modificată, dar că varianta propusă de PSD nu reprezintă rezolvarea problemelor din TVR.

În opinia liderului PNL, soluţia pentru redresarea Televiziunii Române este complexă şi presupune multă responsabilitate din partea clasei politice. În plus soluţia nu poate fi aplicată şi Radioului public, a subliniat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: "Consider că nu trebuie aceeaşi soluţie aplicată şi pentru Radioul public. Consider că legea de funcţionare a acestor două instituţii trebuie modificată, dar în niciun caz atât de superficial şi interesat cum propune PSD-ul. Ceea ce ne aruncă PSD-ul în ochi acum sub clamata aşa-zisei salvări a Televiziunii publice reprezintă praf în ochi, exerciţiu de imagine şi interes direct pentru infiltrarea şi dominarea acestei instituţii. Vreau să fie foarte clar: redresarea Televiziunii publice nu se poate obţine doar din separarea atribuţiilor Consiliului de Administraţie faţă de Comitetul Director şi împărţirea funcţiei de preşedinte de cea de director general".

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni urmăreşte cu îngrijorare demersurile care ar putea pune în pericol viitorul posturilor publice de radio şi televiziune din România.

"TVR a acumulat datorii uriaşe şi nu a reuşit, o bună perioadă de timp, să îşi redreseze situaţia financiară. Este important însă", se arată în comunicatul asociaţiei, "ca orice schimbări care intervin în legea de funcţionare a celor două servicii să nu afecteze postul public de radio".

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni critică şi lipsa unei dezbateri publice deschise şi ample înainte de a încerca modificarea legii în an electoral şi reaminteşte că difuzorii de servicii publice de radio şi televiziune au responsabilitatea să ofere populaţiei ştiri şi infomraţii corecte şi echilibrate în perioada alegerilor şi în momente de incertitudine politică.


Etichete Asociaţia Jurnaliştilor Europenilegea 4srrsrtvpnlraluca turcan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live