Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Mai 2019
Vizualizari: 292
Comentează add

Zece articole din plastic de unică folosinţă - între care farfuriile, tacâmurile, paiele sau beţişoarele pentru curăţarea urechilor - vor fi interzise, în decurs de doi ani, în UE.

Articole din plastic de unică folosinţă interzise în UE

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Zece articole din plastic de unică folosinţă - între care farfuriile, tacâmurile, paiele sau beţişoarele pentru curăţarea urechilor - vor fi interzise, în decurs de doi ani, în Uniunea Europeană.

Aprobată marţi de Consiliul Uniunii Europene, această măsură a fost propusă de Comisie, pentru reducerea cantităţii de deşeuri din mări şi de pe plajele europene.

Corespondenţă de la Bruxelles, reporter Amalia Bojescu: "În fiecare an, în Europa, sunt aruncate în mare 150.000 de tone de plastic.

La nivel mondial, situaţia este şi mai alarmantă, fiind aruncate în oceane 8 milioane de tone în fiecare an.

Articolele din plastic de unică folosinţă reprezintă aproximativ jumătate din totalul de deşeuri marine găsite pe plajele europene, iar reziduurile de plastic se regăsesc în prezent în numeroase specii marine.

Conform măsurilor adoptate, până în 2021, vor fi interzise produsele din plastic de unică folosinţă, pentru care există alternative pe piaţă, între acestea beţişoarele pentru urechi, tacâmurile, farfuriile, paiele, beţişoarele pentru baloane, paharele sau recipientele pentru alimente.

De asemenea, se propun măsuri de reducere a consumului de recipiente pentru alimente şi pahare pentru băuturi, fabricate din plastic, precum şi aplicarea unei marcări şi etichetări specifice în cazul anumitor produse.

Statele membre au convenit să atingă un obiectiv de colectare de 90% pentru sticlele din plastic, până în 2029, iar acestea vor trebui să conţină, până în 2025, cel puţin 25% material reciclat."


Etichete Poluaredeşeuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live