Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 1029
Comentează add

Reducerea arsenalului de arme atomice şi programul nuclear al Iranului sunt principalele teme de discuţie la conferinţa de revizuire a Tratatului de Neproliferare Nucleară din SUA.

Armele nucleare, "cea mai mare ameninţare pentru pace şi securitate"

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Secretarul de stat american John Kerry la sediul ONU din New York. Foto: captură youtube.com.

Reducerea arsenalului de arme atomice din întreaga lume şi programul nuclear al Iranului sunt principalele teme de discuţie la Conferinţa de revizuire a Tratatului de Neproliferare Nucleară, care s-a deschis, aseară, la sediul ONU din New York şi va dura timp de o lună.

Prezent la conferinţă, secretarul de stat american, John Kerry, a spus, că marile puteri şi Iranul sunt mai aproape ca niciodată de un acord internaţional care să pună capăt programului nuclear al Teheranului.

Negocierile dificile pentru un acord nuclear cu Iranul sunt departe de a fi încheiate, a arătat secretarul de stat John Kerry, în Conferinţa pentru revizuire a Tratatului de Neproliferare Nucleară, care a început, ieri, la sediul Naţiunilor Unite din New York.

Puterile nucleare, împreună cu ţările nenucleare semnatare ale Tratatului, se întâlnesc timp de o lună, la New York, pentru a discuta dezvoltările concrete în ce priveşte dezarmarea nucleară, pe fondul unui mare interes în legătură cu soarta negocierilor nucleare cu Iranul.

Îngrijorările imediat exprimate în conferinţă privesc lipsa de progres în dezarmarea nucleară a Statelor Unite şi Rusiei, care, împreună, deţin mai mult de 90 de procente din arsenalul nuclear mondial.

Experţii estimează că există, în momentul actual, în lume, 16 mii de arme nucleare.

În discursul său, secretarul de stat John Kerry a arătat, că există, totuşi, potenţialul unui progres istoric către o lume fără arme nucleare, dacă se va ajunge la un acord nuclear cu Iranul "pentru că puţine lucruri constituie o mai mare ameninţare pentru idealurile Naţiunilor Unite şi pentru pacea şi securitatea planetei noastre".

Israelul participă, pentru prima dată în 20 de ani, la o conferinţă a Tratatului ca observator. 


Etichete SUAONUarme nucleareneproliferare nuclearăIsraelIransecretarul de stat american John Kerrytratat internaţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live