Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

16 August 2022
Vizualizari: 343
Comentează add

Forţele ucrainene au bombardat cartierul general al Grupului Wagner, o organizaţie de mercenari ruşi controlată de aşa-numitul "bucătar al lui Putin", oligarhul Evgheni Prigojin.

Armata ucraineană a lovit cu rachete baza principală a mercenarilor ruși

alex-buzica

  Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Realizator: Laurențiu Văduva - Reporter: Alex Buzică
Realizator: Un tribunal al republicii separatiste pro-ruse din Doneţk a acuzat, ieri, cinci cetăţeni străini capturaţi în timpul luptelor cu ucrainenii că ar fi mercenari şi a spus că trei dintre ei, un suedez, un croat şi un britanic, riscă pedeapsa cu moartea. Autorităţile din Doneţk au condamnat deja la moarte, în iunie, trei străini, doi britanici şi un marocan, sub aceleaşi acuzaţii, dar nu au dus la îndeplinire, până acum, sentinţa. În teren, forţele ucrainene au bombardat ieri cartierul general al Grupului Wagner, o organizaţie de mercenari ruşi controlată de aşa-numitul "bucătar al lui Putin", oligarhul Evgheni Prigojin, care a fost implicată şi în războiul civil sirian şi conflicte din Africa. Membri ai Grupului Wagner ar fi comis crime de război atât în Siria, cel puţin un caz fiind documentat de presa independentă rusă, dar şi în Ucraina. Mai multe detalii despre ultimele evoluţii din Ucraina are trimisul special RRA, Alex Buzică:

Reporter: Ieri, armata ucraineană a înregistrat un succes militar pe frontul de est, după ce a lovit cu rachete baza principală a mercenarilor ruși, Wagner. Din informațiile apărute până la această oră se pare că peste 100 de ruși ar fi fost eliminați, în frunte cu șeful operațiunii. Şi luptătorii batalionului Azov din Ucraina au reușit să distrugă ieri seară un punct de observație, dar și un depozit de armament al rușilor care erau amplasate în estul regiunii Harkov, a informat Serghei Bolvinov, șeful poliției naționale din zonă. Parlamentul ucrainean a votat prelungirea stării de urgență pe tot teritoriul țării cu încă 90 de zile, iar înrolarea populației în armată și forțele de apărare teritorială va continua în tot acest timp, bărbații neavând voie să părăsească țara cel puțin până pe data de 21 noiembrie, iar unul dintre cei mai buni piloți ai aviației ucrainene și-a pierdut ieri viața. Anton Listopad, originar din Ivano-Frankivsk, avea doar 30 de ani, iar cu câteva zile în urmă fusese decorat de președintele Zelenski cu medalia pentru curaj.


Etichete (ii)ucrainarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live