Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

26 Februarie 2022
Vizualizari: 758
Comentează add

Dincolo de conflictul armat, există nenumărate efecte ale acestui conflict, inclusiv în relațiile cu alte state, între care România.

Armata rusă a primit ordin să își lărgească ofensiva asupra Ucrainei

alexandru-beleavski

Dmitri Medvedev.                      Foto: Arhivă.

Realizator: Cristina Grecu - Armata rusă a primit azi ordinul să își lărgească ofensiva asupra Ucrainei, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, care a acuzat Kievul că a respins negocierile pentru armistițiu, informație negată de către Ucraina. Dincolo de conflictul armat, există nenumărate efecte ale acestui conflict, inclusiv în relațiile cu alte state, între care România.

Corespondenţă de la Moscova - Reporter: Alexandr Beleavschi - Rusia și-a închis astăzi spațiul aerian pentru transportatorii români și cei înregistraţi în România, inclusiv pentru zborurile de tranzit, ca urmare a deciziei similare, citez, "inamicale a autorităților de la București", a anunțat Autoritatea Aeronautică Rusă Rosaviația. Zborurile din România în Rusia să vor putea efectua numai cu aprobări speciale din partea Rosaviația și Ministerului rus de Externe. Măsuri similare au fost luate și în cazul Bulgariei, Cehiei, Marii Britanii și Poloniei. Posibilitatea deconectării Rusiei de la sistemul de schimbări interbancare SWIFT, de care depinde funcționarea cardurilor bancare occidentale, cele mai multe în Rusia, au obligat populația să ridice de la bănci o cantitate record de cash în ultimele două zile.

Principalele două companii de televiziune de stat şi un grup radio s-au retras din Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, după ce aceasta a exclus Rusia de la concursul Eurovision din acest an. Vicepreședintele Consiliul Rus al Securității, Dmitri Medvedev, a declarat că sancțiunele pot determina Rusia să revizuiască definitiv relaţiile cu ţările care le impun. El a menționat posibilitatea întreruperii dialogului pe teama stabilității strategice cu Statele Unite, acestea au declarat deja că le-au suspendat, dar și de a se retrage din Tratatul ruso-american STAR, prelungit la începutul anului trecut. De asemenea, Dmitri Medvedev nu a exclus posibilitatea naționalizării proprietăților din Rusia ale persoanelor fizice și juridice din țările care au impus sancțiuni. 


Etichete (ii)ucrainarazboirusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live