Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Iunie 2019
Vizualizari: 770
Comentează add

Iranul afirmă că aceasta intrase pe teritoriul său. Statele Unite susţin că aparatul de zbor se afla în spaţiu aerian internaţional, când a fost lovită de o rachetă sol-aer.

Armata iraniană a doborât o dronă americană în zona strâmtorii Ormuz

sergiu-stet

   Dronă. Foto: Arhivă.

Armata iraniană a doborât o dronă de supraveghere americană, pe fondul escaladării tensiunilor dintre cele două ţări, în zona strâmtorii Ormuz. Iranul afirmă că aparatul de zbor a fost lovit în apropiere de oraşul-port Kouhmobarak.
 
Conform BBC, drona americană era un aparat de zbor pentru supraveghere de la mare altitudine şi a fost doborâtă joi dimineaţa, 20 iunie, de sistemele iraniene de apărare aeriană, însă nu era clară zona în care se aflase drona.
 
Iranul afirmă că aceasta intrase pe teritoriul său. Statele Unite susţin că aparatul de zbor se afla în spaţiu aerian internaţional, când a fost lovită de o rachetă sol-aer, deasupra strâmtorii Ormuz.
 
Zona maritimă strategică este locul în care au avut loc, săptămâna trecută, atacuri asupra a două tancuri petroliere, pe care SUA le-au pus pe seama Iranului. Teheranul neagă orice implicare.
 
În contextul în care tensiunile continuă să crească între cele două ţări, liderul Gărzii Revoluţionare iraniene afirmă că doborârea unei drone americane transmite un mesaj clar, adăugând că Iranul nu îşi doreşte război, însă este pregătit pentru acesta, transmit corespondenţii BBC.

Etichete KouhmobarakIranSUAdronămilitararmatăGarda Revoluţionarărachetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live