Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

19 Mai 2021
Vizualizari: 336
Comentează add

Corespondenta noastră în Suceava, Mihaela Buculei, a aflat de la elevii din primii trei ani de liceu că s-au întors cu bucurie în bănci.

Aproximativ 100.000 de elevi au revenit în clase

mihaela-buculei-suceava

Foto: Arhivă.

Aproximativ 100.000 de elevi au revenit astăzi în clase, după aprobarea noilor reglementări privind adaptarea funcţionării şcolilor la rata locală de infectare cu coronavirus.

S-a renunţat la prevederea ca incidenţa din fiecare zi de vineri să fie luată în calcul la stabilirea scenariului de predare pentru toată săptămâna următoare, acum, imediat ce rata de infectare coboară sub unu la mie, elevii din toate clasele pot face cursurile cu prezenţă fizică.

În Bucureşti, Timişoara sau Braşov, de exemplu, vineri acest prag era depăşit, astfel că, fără schimbarea adoptată ieri, copiii din gimnaziu şi liceu care nu sunt în ultimii ani ar fi continuat să înveţe online, chiar dacă la începutul săptămânii rata de incidenţă s-a îmbunătăţit şi au trecut sub unu la mie.

Corespondenta noastră în Suceava, Mihaela Buculei, a aflat de la elevii din primii trei ani de liceu că s-au întors cu bucurie în bănci.


-: Interacționăm mai mult cu profesorii, înțelegem mai bine ceea ce ne explică şi faptul că interacționăm și cu colegii, asta contează foarte mult.


-: Este ca un nou început deoarece nu m-am mai văzut de mult cu profesorii, cu colegii. Putem interacționa altfel.


Reporter: Sunteţi cadru didactic, dar sunteți și părinte în același timp. Cum vedeți reluarea cursurilor față în față?


-: Ca o mare necesitate, mai ales că al meu copil va avea un examen al maturităţii în curând de susţinut. Revenirea la şcoală trebuie făcută cu încredere, cu susținere din partea părinților, din partea noastră, a profesorilor, din partea tuturor celor implicaţi. Trebuie să reuşească în viaţă.


Etichete eleviscoalacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live