Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2021
Vizualizari: 362
Comentează add

Şcolile şi grădiniţele se pot redeschide acum, dacă incidenţa în localitate este mai mică de 3, sau, în cazul depăşirii acesteia, dacă 60% din personal este vaccinat.

Aproape 90% dintre elevi se reîntorc în clase

radiojurnal

  

Aproape 90% dintre copii se reîntorc, astăzi, în clase, pentru ore cu prezenţă fizică, după ce autorităţile au decis modificarea criteriilor pentru stabilirea scenariului de desfăşurare a activităţii didactice.
 
Şcolile şi grădiniţele se pot redeschide acum, dacă incidenţa în localitate este mai mică de 3, sau, în cazul depăşirii acesteia, dacă 60% din personal este vaccinat.
 
După aplicarea noilor reguli, datele oficiale arată că peste 2.600.000 de copii revin astazi faţă-n faţă, ceilalţi, cam 10% din total, continuă cursurile în online - a explicat ministrul interimar al educaţiei, Sorin Cîmpeanu:
 
Sorin Cîmpeanu: 1.792 de unităţi de învăţământ, şi vorbesc nu numai de unităţi cu personalitate juridică, dar şi structuri arondate, vor fi nevoite să rămână în online, deoarece funcţionează în localităţi în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului de învăţământ. Acolo unde rata de infectare este zero sau este foarte scăzută, este vorba de localităţi îndeosebi din mediul rural, unde există şi dificultăţi de acces la internet, deci la predarea online, am spus că este ilogic să-i obligăm pe copii să meargă în online. Deci, până la 3 la mie, nu există legătură între rata de vaccinare a personalului de învăţământ şi modul de funcţionare a şcolii. Peste 3 la mie, există legătură: trebuie să aibă cel puţin 60% angajaţi vacccinaţi.

Etichete eleviscoliprezenta fizicasorin cimpeanu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live