Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

15 Aprilie 2020
Vizualizari: 164
Comentează add

Aproape 100 de miliarde euro pentru susținerea economiei franceze

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Arhivă.

Pandemia de coronavirus continuă să se extindă în lume şi să facă victime, dar atenţia se mută acum asupra efectelor economice, în condiţiile în care Fondul Monetar Internaţional a avertizat că 2020 va fi cel mai dezastruos an de la Marea Recesiune din anii '30, iar condiţiile financiare se vor înăspri cu o viteză fără precedent.
 
La nivel global, bilanţul pandemiei se apropie de 125.000 de decese şi sunt aproape două milioane de contaminări. Statele Unite rămân cele mai afectate, iar în Europa tot mai multe ţări relaxează restricţiile pentru a putea reporni economiile.
 
Ministrul francez al economiei şi finanţelor prezintă astăzi guvernului un nou proiect de rectificare bugetară, în condiţiile în care executivul se aşteaptă anul acesta la o recesiune istorică de 8% din PIB, mult peste estimările anterioare.
 
Corespondenţă de la Paris - Reporter: Daniela Coman - Ministrul economiei a precizat că toate estimările trebuie privite cu prudență pentru că efectele negative ale crizei sanitare ar putea fi cu mult mai vaste asupra economiei.
 
Statul are cheltuieli enorme în acest moment: 24 de miliarde de euro pentru cei opt milioane de francezi în șomaj tehnic, ajutoare de stat pentru peste 900.000 de întreprinderi mici, amenințate de faliment, un proiect de sprijin pentru turism, industria spectacolelor și cultură, cărora nu li se permite să-şi reia activitatea nici după 11 mai - sunt doar câteva dintre ele.
 
Planul de urgență pentru susținerea activității economice costă statul francez 100 de miliarde de euro, potrivit estimărilor actuale. 
 
(PH)

Etichete Frantaeconomieplanfonduri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live