Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

1 Februarie 2016
Vizualizari: 1989
Comentează add

Aplicația care va funcționa în timp real pe pagina de internet a CNADNR va oferi informații și despre cum se acționează pentru deszăpezire, spune ministrul transporturilor la RRA.

Aplicație oficială pentru situația drumurilor în țară Aplicație oficială pentru situația drumurilor în țară - Conține audio

alex-lancuzov

Foto: facebook.com/PolitiaRomana

Până la sfârșitul iernii șoferii din România vor avea la dispoziție o aplicație on line care va permite vizualizarea condițiilor de circulație pe rețeaua de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Aplicația care va funcționa în timp real pe pagina de internet a Companiei de Autostrăzi și Drumuri Naționale va oferi informații și despre cum se acționează pentru deszăpezire, a explicat în exclusivitate pentru RRA ministrul Transporturilor, Dan Costescu :

,,Vom avea practic o hartă a României unde se va vedea rețeaua de drumuri și autostrăzi, șoselele cu probleme vor figura cu roșu pentru a atrage atenția, cu un simplu click toți cei interesați vor vedea ce se întâmplă în acea zonă, cu ce viteză bate vântul, se va vedea câte utilaje acționează pe aceste sectoare. Dacă vrem să vedem și cum sunt cheltuiți banii statului, pe această hartă vom avea și cele 304 de baze de deszăpezire ale CNADNR dar și stocurile de sare, nisip și clorură de calciu.Vor fi disponibile și informații despre flota de utilaje și starea tehnică a acesteia . Va fi totul transparent pentru toți” a explicat pentru RRA, ministrul Dan Costescu.
 
Aplicația va fi disponibilă și pentru circulația feroviară și va arăta ce secții sunt închise ce trenuri sunt oprite pe traseu și la ce kilometru și eventual care este estimarea pentru reluarea circulației pe respectivele tronsoane.

De asemenea, vor fi afișate date și despre traficul aerian și situația de pe aeroporturi, a mai precizat la RRA ministrul transporturilor, Dan Costescu.
 
La începutul anului, după primul val de aglomerație la vămile din vestul și estul țării, Poliția de Frontieră  a lansat o aplicație on line care permite șoferilor să vadă care este timpul de așteptare în toate vămile din România.

Audio: Interviu cu ministrul Dan Costescu.


Etichete aplicatie online conditii de circulatieCNADNRministrul dan costescuministerul transporturilorharta romanieipolitia de frontiera

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live