Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Octombrie 2013
Vizualizari: 1784
Comentează add

Autorităţile elene au cerut ajutorul Interpol pentru a-i identifica pe părinţii naturali ai fetiţei blonde în vârstă de patru ani găsită într-o tabără de romi din Grecia.

Apel internaţional pentru fetiţa găsită în tabăra de romi

radiojurnal

Maria, fetiţa blondă de patru ani. Foto: captură video.

Un tribunal din Grecia a arestat un cuplu de romi şi l-a pus oficial sub acuzare, cu detenţie până la proces, pentru răpirea unei fetiţe, transmite BBC.

Săptămâna trecută, forţele de poliţie elene au efectuat o razie în tabăra romilor, căutând droguri şi arme.

Romii care trăiesc într-o tabără de lângă oraşul Farsala din centrul Greciei sunt îngrijoraţi că ar putea fi stigmatizaţi cu toţii ca traficanţi de copii, după ce poliţia a arestat în urmă cu câteva zile o familie de romi, sub acuzaţia că a răpit o fetiţă blondă de patru ani.

Autorităţile din Grecia au cerut ajutorul Interpol pentru a-i identifica pe părinţii naturali ai fetiţei, iar organizaţia caritabilă care o are în custodie a primit deja 800 de apeluri telefonice.

Testele ADN au arătat că Maria, aşa cum este cunoscută fetiţa blondă de patru ani, nu este rudă cu cei care pretindeau că îi sunt părinţi.

Şeful poliţiei din regiunea Thessalia din Grecia a spus că cei doi pretinşi părinţi şi-au schimbat de mai multe ori declaraţiile referitoare la Maria, ei fiind suspectaţi că au răpit-o pentru a o trimite la cerşit.

BBC citează informaţiile apărute în "Daily Mirror", potrivit cărora femeia de etnie romă a susţinut că fetiţa i-a fost încredinţată de mama biologică a acesteia, o româncă, în timp ce "Daily Telegraph" citează declaraţiile aceleiaşi femei, care a spus că mama fetiţei ar fi de origine bulgară.

Grecia a cerut deja ajutorul din partea Interpol, iar organizaţia caritabilă "Zâmbet de copil", în custodia căreia se află fetiţa de patru ani, a primit peste 8000 de telefoane de la persoane care ar putea ajuta identificarea ei.

Organizaţia Amnesty International a avertizat însă că prejudecăţile şi discriminarea împotriva romilor sunt foarte răspândite în Grecia şi în alte părţi din Europa, iar cazul Mariei ar putea să reînvie prejudecăţile potrivit cărora romii fură copii pentru a-i obliga să muncească.

Aceasta este şi temerea romilor care trăiesc lângă oraşul grecesc Farsala şi care sper că nu vor exista reacţii negative faţă de întreaga comunitate.

De altfel, liderul Asociaţiei Roma din Farsala a declarat că cei doi pretinşi părinţi o tratau pe Maria mai bine decât pe copiii lor biologici şi că fetiţa îi iubea, în timp ce purtătorul de cuvânt al organizaţiei caritabile "Zâmbet de copil" a spus că nu există nici o informaţie care să ateste că fetiţa a fost obligată să cerşească sau să muncească.


Etichete GreciaromicopilrăpirefetiţăFarsalaZâmbet de copilasociaţiecreşetoritraficanţipoliţieblondăInterpolBBCteste adnpărinţiDaily MirrorDaily Telegraph

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live