Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

6 Octombrie 2020
Vizualizari: 380
Comentează add

Apar cazuri de reinfectare Covid-19

ilie-pintea

  Foto: Gabriel Sava.

Numărul pacienților cu forme grave de COVID-19 internați la Terapie Intensivă a depășit, astăzi, pragul de 600 în România. Aceștia ocupă, practic, aproape un sfert dintre paturile ATI existente în întreaga țară.

Rata de infectare raportată, astăzi, de autorități este de 9%, fiind înregistrate 2.121 de cazuri noi, din 23.000 de teste efectuate. Crește și numărul deceselor cauzate de COVID-19, sunt 73 înregistrate în ultimele 24 de ore. În județul Hunedoara, un om a murit după ce s-a reinfectat cu coronavirus. Ilie Pintea vine cu detalii:

Reporter: Un angajat al Consiliului Județean Hunedoara, reinfectat cu COVID-19, a murit din cauza complicațiilor provocate de virus, iar un bărbat din Valea Jiului a fost testat pozitiv pentru a doua oară, deși spune că a respectat toate măsurile de protecție. Din păcate, nu doar numărul de teste pozitive a crescut în ultimele 24 de ore, ci și cel al deceselor.
 
Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei: Este cred că al cincilea sau al șaselea caz de reinfectare. Dn păcate, au fost cinci decese pentru ziua de ieri, persoane care au fost depistate pozitive SARS-COV-2. Sfturile rămân aceleași: să păstrăm distanța fizică, să ne protejăm, dezinfectant, să evităm aglomerările.
 
Reporter: Pentru a limita transmiterea comunitară a virusului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a decis restricționarea sau menținerea restricțiilor pentru activități cu publicul, a restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a celor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unități de cazare, dar și a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în interiorul clădirilor. Măsura vizează 16 localități, cea mai mare fiind municipiul Vulcan, pentru că numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut exponențial.
 
(PH)

Etichete Covid-19reinfectare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live