Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 895
Comentează add

Pe 26 septembrie 2020, marca Peugeot, una dintre cele mai vechi mărci auto din lume, a celebrat 210 ani de curaj, pasiune și inovație.

Aniversare Peugeot - 210 ani

bogdan-predescu

  Foto: peugeot.ro 

În perioada aniversării Radio Romania, la cei 92 de ani împliniți pe 1 noiembrie, ne permitem să ne uităm puțin și la cariera unui prestigios constructor auto, francezul Peugeot, care se bucură în această perioadă de o serie de evenimente pentru serbarea celor 210 ani de existență. 

 
 
Când îți dezvolți afacerea în 1810 și transformi moara hidraulică a familiei Peugeot într-o fabrică de oțel, nu poți decât să speri că ai făcut o alegere bună din drumul pe care ai pornit, iar pentru ei, speranța a devenit realitate și totul s-a transformat într-o poveste de succes. Mai zăbovim doar un an departe în trecutul mărcii, pentru că merită amintit că în 1889 Armand Peugeot prezenta primul autovehicul al mărcii care îi purta numele la Expoziția Mondială de la Paris: era un vehicul cu 3 roți, propulsat de un motor cu abur (necomercializat), proiectat în colaborare cu inginerul Léon Serpollet. Și de acolo a început totul să se dezvolte, într-o tumultoasă industrie a automobilului, care nu stă locului nici o clipă. Tocmai de aceea vorbim acum despre o marcă de prestigiu care produce automobile cu motoare clasice, cu propulsie electrică, mașini de lux, mașini de curse și vehicule comerciale, totul parte din grupul PSA Peugeot Citroën, adică al doilea producător european de autovehicule, după Volkswagen.
 
 
Îmi aduc aminte de salonul auto de la Paris din 2018, atunci când în standul lor am descoperit statuia uriașă a Leului din Sochaux, simbolul mărcii, și am rămas impresionat plimbându-mă în jurul ei. Imi amintesc de asemenea si multitudinea de întâlniri cu produsele lor, care mi-au marcat experiența la volan și dragostea declarată pentru mașini. Pe scurt, aș mentiona un concediu superb în Santorini amplificat de agilitatea micuțului 107 închiriat pe durata sejurului, experiența de aproximativ doi ani la bordul unui 208 al familiei, alături de care am descoperit cât de utilă este o mașină mică și bine așezată, și ajungând până la o dragoste ascunsa pentru SUV-ul 3008 pe care l-am dorit, dar nu l-am putut avea. Așa că las în urmă statuia uriașă a leului de la Salonul Auto din trecut, pentru că acum în prezent este mult mai bine … leul este acum în fiecare nou model cu semnătura luminoasă inconfundabilă de pe grila din față.    
 
 
Mai rămân planurile de viitor, electrice sau nu, cu modele mai mari pentru drumuri off-road sau mai mici pentru oraș, cu o luptă continua pentru a menține dotarile masinii actualizate, dar și mereu cu un ochi la concurență.  
 
 
Așa că, în final, pentru că în fiecare zonă a industriei există o conexiune între parteneri, am putea spune simplu că, de pe frecvența RRA prinsă în radioul din mașinile Peugeot, urăm un călduros La Mulți Ani! celebrului leu francez din Socheaux, la venerabila vârstă de 210 ani.
 

Etichete Mașina LuniianiversarePeugeot 210leuSochauxFranțapiața auto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live