Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 259
Comentează add

În ciuda carantinei instituite de aproape două săptămâni, în Anglia numărul infecțiilor cu coronavirus rămâne foarte ridicat

Anglia: Numărul infecțiilor cu coronavirus "rămâne foarte ridicat"

aura-neag-londra

În Anglia, la aproape două săptămâni de la introducerea carantinei la nivel național, numărul infecțiilor cu coronavirus rămâne la un nivel foarte ridicat.

Așadar, impactul acestei măsuri nu este cel așteptat de autoritățile britanice care din acest motiv nu mai garantează încetarea carantinei pe 2 decembrie, așa cum era programat.


Reporter: Aura Neag - Aproape 1.400.000 de britanici au fost diagnosticați până acum cu coronavirus și peste 52.000 de persoane au decedat de la începutul pandemiei.

Carantina națională din Anglia, introdusă acum aproape două săptămâni, urmărește să oprească răspândirea virusului.

Ministrul sănătății, Matt Hancock, a făcut o medie a situației din ultima săptămână, care arată îngrijorător.


Matt Hancock: Media infectărilor noi este acum de 25.329 de cazuri pe zi, în această săptămână față de 22.443 de cazuri pe zi, săptămâna trecută. În ultima săptămână am avut în medie 413 decese pe zi, din nou în creștere față de săptămâna trecută.


Reporter: În acest moment în Anglia doar școlile și magazinele esențiale sunt deschise, restul sectoarelor economice fiind total sau parțial închise până în 2 decembrie, când ar urma să se încheie carantina națională.

În acest moment, autoritățile britanice spun că nu pot garanta că va fi ridicată carantina la începutul lunii decembrie.

Ministrul sănătății declară că dacă numărul infectărilor va scădea în următoarele două săptămâni carantina va fi ridicată, însă ia va fi înlocuită imediat cu restricții la nivel local


Etichete angliamarea britaniecarantinacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live