Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

19 Iulie 2021
Vizualizari: 264
Comentează add

Peste două treimi dintre toţi adulţii sunt complet imunizaţi, iar vaccinurile sunt acum accesibile tuturor categoriilor de vârstă.

Anglia a ridicat de astăzi toate restricţiile

aura-neag-londra

     Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

În Anglia, de luni, 19 iulie, au fost ridicate toate restricţiile, inclusiv obligativitatea purtării măştii, chiar dacă numărul infectărilor cu tulpina Delta continuă să crească alarmant la zeci de mii de cazuri noi zilnic.
 
Guvernul de la Londra susţine că restricţiile nu pot continua la infinit, iar vaccinurile oferă protecţie, mai ales că acum sunt disponibile pentru oricine. Eliminarea ultimelor restricţii nu pare însă să fie şi pe placul tuturor autorităţilor locale, care vor, de exemplu, ca purtarea măştii să rămână obligatorie încă o perioadă.
 
Decizia cu privire la măşti stârneşte cea mai mare confuzie, întrucât guvernul spune că este responsabilitatea fiecăruia dacă doreşte sau nu să poarte masca în spaţii închise.
Autorităţi locale şi multe companii au decis însă să impună în continuare purtarea măştii în interior.
 
La Londra, de exemplu, primarul laburist, Sadiq Khan, a decis prin ordin local ca masca să rămână obligatorie pe mijloacele de transport în comun, iar cei care refuză să o poarte să nu poată călători cu trenul, metroul sau autobuzul. Restricţiile sunt ridicate în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări cu tulpina Delta.
 
Acum câteva zile au fost înregistrate peste 50 de mii de infectări într-o singură zi. Numărul infectărilor continuă să crească, el dublându-se la fiecare 10 zile. Şi numărul spitalizărilor este în ascensiune, acestea dublându-se la fiecare trei săptămâni.
 
În acest moment, se află în spital cu forme grave ale bolii aproape 4 mii de pacienţi. Cei care ajung acum în spital sunt de regulă tineri sub 30 de ani nevaccinaţi. Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, infectat între timp el însuşi cu SARS-CoV-2, spune că nu se poate trăi la infinit cu restricţii, care, la rândul lor, au consecinţe.
 
Argumentul principal al guvernului de la Londra în ridicarea ultimelor restricţii în Anglia este însă succesul campaniei de vaccinare, vaccinurile folosite oferind o protecţie mare împotriva virusului şi a tulpinii Delta. Peste două treimi dintre toţi adulţii sunt complet imunizaţi, iar vaccinurile sunt acum accesibile tuturor categoriilor de vârstă.

Etichete Sadiq Khantulpina DeltaAngliaRESTRICȚIICORONAVIRUS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live