Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2016
Vizualizari: 980
Comentează add

Solicitarea a fost făcută în contextul în care politica de deschidere a Berlinului faţă de refugiaţi atrage critici tot mai vehemente.

Angela Merkel, apel la acţiune "comună" în cazul refugiaților

radiojurnal

Angela Merkel. Foto: facebook.com/AngelaMerkel.

Cancelarul german, Angela Merkel a lansat astăzi liderilor europeni un apel la acţiune 'comună' cu privire la criza refugiaţilor cu ocazia summitului Uniunii Europene din 18 şi 19 februarie de la Bruxelles.

Solicitarea a fost făcută în contextul în care politica de deschidere a Berlinului faţă de refugiaţi atrage critici tot mai vehemente.

Confruntată cu imposibilitatea de a obţine un consens european asupra mecanismului permanent de distribuire a refugiaţilor, Angela Merkel caută de câteva săptămâni să adune un grup de ţări în jurul cauzei sale, pe care presa occidentală le-au supranumit 'coaliţia voluntarilor'.

Cancelarul german şi omologul său austriac, urmează să-i primească mâine, la Bruxelles, pe liderii a nouă ţări europene.

În centrul discuţiilor se va afla 'reinstalarea' în ţări europene, în cadrul unui program al ONU, a refugiaţilor aflaţi în prezent în Turcia, notează agenţia France Presse.


Etichete cancelarul angela merkelactiune comunarefugiatiuebruxellesturciaonu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live