Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 August 2020
Vizualizari: 1044
Comentează add

Proiect de lege privind Statutul personalului feroviar, adoptat de deputați.

Angajații CFR vor putea ieși la pensie mai devreme cu cinci ani

radiojurnal

 Arhivă foto: Răzvan Stancu.

Astăzi, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege privind Statutul personalului feroviar, potrivit căruia angajații CFR vor putea ieși la pensie mai devreme cu cinci ani.

Parlamentarii au respins astfel solicitarea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis asupra documentului.

Actul normativ mai prevede reducerea stagiului obligatoriu de cotizare de la 35 la 30 de ani fără ca salariații să fie penalizaţi la pensie.

În cadrul dezbaterilor generale, deputatul UDMR Benedek Zakariás a atras atenția că în următorii ani ar putea să apară o lipsă de personal în acest domeniu:


Benedek Zakariás: Este cazul deja, după atâția ani de zile, ca feroviarii să aibă un statut, dar, în paralel, ar trebui văzut ce se întâmplă dacă în următorii trei ani de zile, cum reiese din lege, undeva la 5.000 de mecanici de locomotivă se vor pensiona, cu ce îi înlocuim. Deci asta este marea întrebare și aceasta este problema pe care cred eu că ministerul, respectiv companiile de resort, CFR Marfă, CFR Călători, ar trebui să o rezolve.


Realizator: Camera Deputaților este for decizional în acest caz, documentul urmând să fie transmis președintelui României pentru promulgare.

(RS)


Etichete statutul personalului feroviardeputati(RS)cfr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live