Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Stoica

17 Iunie 2013
Vizualizari: 1303
Comentează add

Decizia a fost luată după ce comisiile reunite din Senat au hotărât revocarea sa, întrucât nu a trimis la timp raportul de activitate şi contul de execuţie bugetară pe 2012.

Andrei Marga a demisionat din funcţia de preşedinte al ICR

alexandra-stoica

Andrei Marga. Foto: Arhivă.

Andrei Marga a demisionat luni din funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, potrivit unui comunicat trimis de ICR.

Aceasta după ce mai devreme comisiile reunite de cultură şi de politică externă din Senat hotărâseră revocarea sa şi au stabilit ca problema să fie discutată în plen marţi dimineaţă.

Motivul pentru care comisiile au solicitat demiterea lui Andrei Marga din fruntea ICR a fost faptul că instituţia nu a trimis Biroului Permanent raportul de activitate şi contul de execuţie bugetară pe 2012 în termenul prevăzut de lege.

Preşedintele comisiei buget-finanţe a Senatului social democratul Cosmin Nicula a spus că raportul financiar depus de ICR este "o fiţuică".

Într-un comunicat, Andrei Marga scrie că solicită ca demisia să între în vigoare imediat.

El susţine că de când a fost numit, în septembrie 2012, s-au lansat defăimări la adresa sa, "tipice înţelegerii primitive a politicii" şi că s-a dezinformat mult.

Despre documentele care privesc acţiunile sale la conducerea ICR, Marga precizează că au fost publicate în volume ce pot fi consultate şi că instituţia s-a schimbat în bine în această perioadă.

El a mai declarat că s-a confruntat continuu cu cel puţin trei impedimente: legislaţia, restricţiile bugetare şi birocraţia sufocantă.


Etichete ICRdemisierevocareAndrei MargaSenatbugetraport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live