Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Ianuarie 2021
Vizualizari: 274
Comentează add

La spital a venit o echipă mixtă cu procurori, polițiști criminaliști și specialiștii de la INSEMEX Petroşani, care încearcă să afle care a fost cauza focului.

Anchetatorii au reluat cercetările la Institutul Matei Balș

radiojurnal

 

Anchetatorii au reluat cercetările la fața locului în cazul incendiului de la Institutul "Matei Balș" din capitală, în urma căruia au murit cinci pacienți, patru dintre ei fiind găsiți carbonizați. La spital a venit o echipă mixtă cu procurori, polițiști criminaliști și specialiștii de la INSEMEX Petroşani, care încearcă să afle care a fost cauza focului.
 
Procurorii ar putea să lămurească astăzi și dacă în salonul care a luat foc a existat un aparat de încălzire, așa cum a afirmat fiica unui pacient.
 
În paralel, la Poliția Capitalei sunt audiate mai multe cadre medicale, printre acestea și șeful Secției COVID, medicul Florin Căruntu. El a ieșit cu puțin timp în urmă de la o întâlnirea cu anchetatorii, dar a fost discret în răspunsurile pe care le-a dat jurnaliștilor care îl așteptau.
 
Reporter: /.../ de oxigen.
 
Florin Căruntu: Nu pot să vă răspund, pentru că nu știu.
 
Reporter: Era cald în salont, domnule doctor?
 
Reporter: Cu ce lipsuri vă confruntaţi acolo în secţie?
 
Florin Căruntu: Nu avem lipsuri.
 
Realizator: După-amiază, urmează să fie audiat medicul care a fost de gardă în noaptea producerii incendiului. Deocamdată anchetatorii au aflat, după audierile de ieri, cum au încercat să salveze bolnavii asistentele și infirmierele aflate de gardă în dimineața tragediei - a spus avocatul trimis de spital să le asiste.
 
Avocat: Una din cele două infirmiere a sărit cu o pătură să stingă focul care se afla pe nefericitul pacient, cealaltă a decuplat instalația de oxigenul, au fugi după instinctoare. Au făcut exact ce trebuiau să facă.
 
Nu contestă nimeni faptul că din cauza frigului unii pacienți au solicitat mijloacele de încălzire.
 
În ce măsură în fiecare salon era sau în ce salon era şi în ce salon nu era nu am de unde să știu, iar infirmierele, de obicei, sincer, nu cred că stau să se uită ele şi asistentele unde este o aerotermă, unde nu este.
 
Realizator: În acest caz, procurorii au deschis deja dosar penal pentru ucidere din culpă, dar deocamdată nu au acuzat pe nimeni
 
(PH)

Etichete incendiuMatei Balsancheta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live