Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

12 Mai 2016
Vizualizari: 1599
Comentează add

Direcţia de Sănătate Publică va verifica modul în care Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a procurat dezinfectanţii produşi de compania Hexi Pharma.

Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea

irinel-calin-tulcea

Foto: Arhivă

Direcţia de Sănătate Publică va verifica modul în care Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a procurat dezinfectanţii produşi de compania Hexi Pharma.

Prefectul judeţului precizează că aceştia au fost cumpăraţi prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, iar managerul unităţii medicale anunţă că numărul infecţiilor dobândite în cursul spitalizării a crescut.

Aflat pe lista celor 50 de spitale din ţară nominalizate pentru ineficienţa produselor folosite la dezinfecţie, Spitalul judeţean Tulcea va face obiectul unui audit al Direcţiei de Sănătate Publică cu privire la contractele încheiate de această unitate spitalicească în ultimii ani. Acest lucru a fost confirmat oficial de prefectul judeţului Tulcea, Marin Bădiţă. 

”Direcţia de Sănătate Publica va verifica situaţia contractelor derulate în perioada 2012 - 2015 cu firma Hexi Pharma. Am avut o discuţie cu doctorul Năstăsescu şi am aflat cu ocazia asta că toate produsele acestea au fost luate /.../, nu s-au luat într-o negociere directă ca să existe nişte interese pentru nişte preţuri avantajoase pentru firma respectivă.”

Managerul Spitalului judeţean de urgenţă Tulcea, dr. Tudor Năstăsescu este de părere că infecţiile nosocomiale raportate sunt o problemă pentru spitale, dar o problemă mai mare este ascunderea lor, iar cauzele nu sunt doar diluarea dezinfectanţiilor. 

”Nu poţi să raportezi infecţii nosocomiale dacă nu le cauţi. Noi am raportat trimestrul acesta 23 de infecţii nosocomiale. Aşa, ca o comparaţie, în 2014, spitalul raporta 2-3 cazuri pe tot anul. Faptul că nu se mai construiesc spitale publice noi reprezintă o problemă. Sunt multe lucruri pe care decidenţii trebuie să le aibă în vedere.”


Etichete Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din TulceaDirecţia de Sănătate Publicădezinfectanțiprefect

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live