Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constantin Paşol, Argeş

22 Aprilie 2015
Vizualizari: 1438
Comentează add

Părinţii acuză faptul că diagnosticul de gastro-enterocolită a fost pus de medicul pediatru fără să fie solicitate analize sau alte investigaţii suplimentare.

Anchetă la Curtea de Argeș după moartea unui copil în spital

constantin-pasol-arges

Foto: Arhivă. 

Azi, la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unde un copil a murit la o zi de la internare, după ce ar fi fost greşit diagnosticat, Direcţia de Sănătate Publică  Argeş efectuează o anchetă.

Un baiat de 8 ani, din comuna învecinată Corbeni, care acuza dureri abdominale puternice, a fost dus la spital în seara zilei de 17 aprilie, când medicul de gardă a decis internarea, iar decesul a survenit după mai puţin de 24 de ore.

Părinţii acuză faptul că diagnosticul de gastro-enterocolită a fost pus de medicul pediatru fără să fie solicitate analize sau alte investigaţii suplimentare.

Necropsia efectuată  de medicii legişti a indicat faptul că au existat anumite deficienţe în acordarea asistenţei medicale.

Directorul executiv al DSP Argeş, medicul Sorina Honţaru a anunţat  că vor fi verificate foile de observaţii, motivele internării, simptomatologia, dar şi motivele pentru care nu s-a considerat că pacientul ar fi trebuit transferat la o altă unitate medicală.

"Unele deficienţe în acordarea asistenţei medicale"

"Suntem în plină anchetă, inclusiv Colegiul Medicilor am înţeles că s-a autosesizat şi vom vedea atât profesional, cât şi organizatoric, ce s-a întâmplat la Curtea de Argeş", a precizat dr. Sorina Honţaru.

La rândul său, Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, a afirmat că, din datele pe care le are până în prezent, în cazul de la Curtea de Argeş se poate vorbi de unele deficienţe în acordarea asistenţei medicale.

El a adăugat că decesul a survenit ca urmare a unei afecţiuni pulmonare, cauzată de o infecţie a cărei origine încă nu a fost stabilită.

"Din multiplele probe prelevate de la copilul decedat, care constituie analize de laborator, o parte dintre ele au fost trimise spre Institutul de Boli Infecţoase Matei Balş, pentru a vedea etiologia bolii infecţioase care a generat aceste suferinţe", a explicat şeful SML Argeş.

Un copil în vârstă de şapte ani a murit la o zi după ce a fost internat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş.

Băiatul, care acuza dureri abdominale puternice, a fost dus la spital în seara zilei de 17 aprilie, când medicul de gardă a decis internarea, iar decesul a survenit după mai puţin de 24 de ore.


Etichete deces in spitalStiri CentruCurtea de ArgesCorbeniSorina Honţaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live