Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 406
Comentează add

Luni, în SUA sunt aşteptate noi dovezi în ancheta care vizează suspendarea preşedintelui.

Ancheta care vizează suspendarea preşedintelui SUA

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Luni, în SUA sunt aşteptate noi dovezi în ancheta care vizează suspendarea preşedintelui.

Doina Saiciuc explică de la Washington: "Într-o audiere maraton, avocaţii Comisiei juridice şi a celei pentru informaţii ale Camerei Reprezentanţilor vor prezenta mâine, la Capitoliu, în mod oficial, cazul privind suspendarea preşedintelui.

Reprezentându-i atât pe democraţii, cât şi pe republicanii din cele două comisii, avocaţii vor prezenta dovezile fiecăreia dintre părţi în ancheta de suspendare a preşedintelui.

Se aşteaptă ca apoi Comisia juridică să scrie articolele de destituire, înaintea unui vot care ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare.

Cele mai multe aşteptări sunt însă ca votul să aibă loc cu puţin înaintea Crăciunului.

Vineri seara, cu scurt timp înaintea expirării termenului limită pentru a informa Comisia juridică dacă preşedintele Trump se va apăra în audierile de săptămâna viitoare, avocatul Casei Albe, Pat Cipollone, a părut să respingă, într-o scrisoare, participarea în audieri.

Cipollone nu a spus în mod explicit dacă preşedintele va participa sau nu în audieri, dar le-a calificat drept o farsă.

"Democraţii din Camera Reprezentanţilor au pierdut destul din timpul Americii cu această farsă, ar trebui să puneţi capăt anchetei acum şi să nu pierdeţi şi mai mult timp cu audieri suplimentare".

În scrisoare, avocatul Casei Albe spune că adoptarea articolelor de destituire ar fi lipsită de responsabilitate şi ar constitui un abuz al puterii din partea democraţilor care controlează Camera Reprezentanţilor.

Cu o zi înainte, joi, speakerul Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, le-a cerut preşedinţilor Comisiilor juridică şi celei pentru informaţii să înceapă să redacteze articolele de destituire.

Raportul de ieri respinge criticile lui Donald Trump cu privire la procedurile de suspendare a sa, argumentând că părinţii fondatori au creat aşa-numitul mecanism de impeachment ca un colac de salvare pentru ca americanii să nu fie obligaţi să aştepte până la următoarele alegeri pentru a destitui un preşedinte."


Etichete Donald TrumpSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live