Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

16 Februarie 2016
Vizualizari: 1150
Comentează add

ANAF a notificat azi, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupă imobilele confiscate prin decizia definitivă a instanţei în cazul privatizării frauduloase a ICA.

ANAF le cere televiziunilor Intact să evacueze sediul în cinci zile

mihaela-enache

Foto: googlemaps.

ANAF a notificat azi, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupă imobilele confiscate prin decizia definitivă a instanţei în cazul privatizării frauduloase a ICA.

Printre acestea: sediul televiziunilor ce fac parte din trustul de presă Intact şi care trebuie să evacueze clădirea în termen de cinci zile.

Odată cu condamnările definitive pentru fapte de corupţie ale celor 12 persoane vizate de amplul dosar instrumentat de DNA, instanţa a decis şi confiscarea unor sume de bani, precum şi a unor bunuri, pentru recuperarea prejudiciului de milioane de euro adus bugetului de stat.

În cazul lui Dan Voiculescu, aflat în prezent în închisoare, unde execută pedeapsa de zece ani pentru spălare bani în formă continuată, judecătorii au decis, printre altele, şi confiscarea mai multor clădiri şi terenuri din zona de nord a Capitalei, inclusiv imobilul situat pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, de unde transmit televiziunile deţinute de familia sa.

Sentinţa definitivă a fost pronunţată în urmă cu un an şi jumătate de Curtea de Apel Bucureşti, iar recent, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de abuz în serviciu ale unor funcţionari din cadrul ANAF pentru că nu au existat anumite hotărâri judecătoreşti în privinţa recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Surse judiciare indicau atunci că, printre aceste hotărâri neexecutate, ar fi şi cea din dosarul menţionat.

Între timp, DNA a atras atenţia şi asupra nevoii ca instanţele să condiţioneze eliberarea înainte de termen a deţinuţilor de plata integrală a prejudiciului cauzat. 


Etichete ANAFevacuarea sediului televiziunilor Intactdosarul ICA"telepatia"recuperarea prejudiciuluiDan VoiculescuDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live