Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Noiembrie 2018
Vizualizari: 512
Comentează add

"După tentativa de anexare a Mării Azov şi a strâmtorii Kerci, Rusia va viza anexarea Mării Negre", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă diplomatul ucrainean.

Ambasadorul Ucrainei la Sofia: "Rusia va viza anexarea Mării Negre"

sergiu-stet

 

"După tentativa de anexare a Mării Azov şi a strâmtorii Kerci, Rusia va viza anexarea Mării Negre", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ambasadorul Ucrainei în Bulgaria, Vitali Moskalenko, într-un comentariu legat de tensiunile dintre Rusia şi Ucraina.

Potrivit acestuia, de la aşa-numitul război hibrid, Putin a trecut la un conflict deschis cu Ucraina. "Doresc să subliniez că acţiunile Rusiei încalcă statutul ONU şi Convenţia ONU privind dreptul mării. Întreaga responsabilitate pentru agravarea situaţiei din regiunea Mării Azov şi Mării Negre şi distrugerea procesului de reglementare paşnică a conflictului armat ruso-ucrainean este a Federaţiei Ruse. Acum, prima sarcină a Ucrainei este acordarea urgentă de asistenţă medicală pentru militarii răniţi şi întoarcerea lor imediată în ţară", a declarat Moskalenko.

"Legea marţială poate fi prelungită printr-un vot în Parlamentul Ucrainei. Nu este vorba despre mobilizare până acum. Dispunem de suficiente trupe", a declarat ambasadorul Ucrainei, adăugând că mobilizarea va fi anunţată imediat după un atac al Federaţiei Ruse.


Etichete Vitali MoskalenkoUcrainaAyovKerciONUMarea NeagrăSofiaambasador

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live