Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1273
Comentează add

Ambasadorul SUA la Bucureşti consideră că ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale conduc la slăbirea statului de drept.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre proiectele de OUG privind justiţia

radiojurnal

Ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm. Foto: Arhivă

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, consideră că ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale pe care guvernul vrea să le adopte nu sunt oportune întrucât conduc la slăbirea statului de drept în România.

Într-un interviu pentru News.ro, ambasadorul Klemm a insistat că orice schimbare a legislaţiei anticorupţie a României trebuie să se facă într-un mod transparent şi şi-a exprimat speranţa că toate instituţiile româneşti vor încerca să consolideze lupta împotriva corupţiei.

În context, diplomatul a spus şi că SUA o susţin ferm pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe reprezentanţii instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în eforturile lor de consolidare a statului de drept.

Declaraţiile ambasadorului american survin încercării guvernului condus de Sorin Grindeanu de a promova două ordonanţe de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului Penal.

Criticii proiectelor au atras atenţia că astfel ar fi graţiaţi politicieni corupţi, dar şi criminali periculoşi şi ar fi dezincriminate abuzul în serviciu şi conflictul de interese.


Etichete ambasadorul suahans klemmlegea gratieriiguvernsorin grindeanucoduri penalecoruptiednalaura codruta kovesigratiere politiceni corupticriminali periculosislabirea statului de dreptklaus iohannisougjustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live