Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 01 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

10 Decembrie 2019
Vizualizari: 431
Comentează add

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a ambasadorului SUA, Hans Klemm.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost decorat de preşedintele României

rador

 Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm. Foto: Arhiva.

Domnule ambasador Hans Klemm, domnule ministru, doamnă Klemm, doamnelor și domnilor,

Îmi face o deosebită plăcere să ne întâlnim pentru a recunoaște meritele unui profesionist cu o contribuție extraordinară la dezvoltarea relațiilor dintre România și Statele Unite ale Americii. Este o ocazie solemnă, în care confer cea mai înaltă decorație a statului român, dar este, totodată, o ceremonie dedicată prieteniei.

Dle ambasador, la acest moment, în care misiunea dumneavoastră la București se apropie de sfârșit, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea în 2020 a 140 de ani de relații diplomatice dintre țările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri.

În dialogul pe care l-am avut cu președintele Donald Trump în luna august, la Washington, dar și acum mai puțin de o săptămână, în marja reuniunii NATO de la Londra, am remarcat angajamentul ferm și interesul Administrației Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea și aprofundarea relațiilor cu România.

Aportul dumneavoastră la aceste evoluții a fost unul substanțial, prin statornicia prieteniei pe care ați arătat-o poporului român, prin susținerea dialogului și a cooperării și prin inițiativele pe care le-ați promovat și pus în practică într-un mod deosebit de eficient. Într-o relație bilaterală, bazată pe valori comune, precum stat de drept, democrație și drepturile omului, ați știut să dați un exemplu personal de acțiune consecvent fundamentată pe acestea.

Într-un context complex în plan regional și internațional, România și-a reconfirmat statutul de cel mai predictibil și ferm aliat regional al Statelor Unite. În același timp, de-a lungul istoriei, România a beneficiat în îndeplinirea aspirațiilor sale juste de sprijinul aliaților și partenerilor săi.

Acest sprijin ne responsabilizează și ne face să continuăm eforturile noastre de edificare a unui stat de drept puternic, moderne și sustenabil, care să promoveze activ atât în regiunea Mării Negre, cât și dincolo de aceasta, valorile transatlantice.

Având în vedere rezultatele deosebite ale misiunii dumneavoastră la București pentru dezvoltarea parteneriatului româno-american, pentru reconfirmarea și aprofundarea angajamentelor reciproce dintre țările noastre, îmi face o deosebită plăcere să vă acord Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce. 


Etichete Hans KlemmKlaus IohannisdecoraţiecorupţieOrdinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live