Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

10 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1233
Comentează add

Vor fi aproape 14.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi alţi 3.600 de specialişti pregătiţi să verifice şi să soluţioneze sesizările privind posibile incidente.

Alegeri Prezidențiale 2019: Unde se poate vota și cu ce documente

catalin-radu

Foto: Arhivă.

Aproximativ 20.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura paza şi protecţia secţiilor de vot.

Vor fi aproape 14.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi alţi 3.600 de specialişti pregătiţi să verifice şi să soluţioneze sesizările privind posibile incidente electorale.

La alegerile prezidențiale care au loc astăzi, alegătorii pot vota la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința.

Alegătorii care astăzi se află în altă localitate decât cea unde își are domiciliul sau reședința pot vota la orice secție de votare din localitatea respectivă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, precizează care sunt documentele cu care alegătorii pot vota în țară sau în străinătate.


Monica Dajbog: Cetățenii români își pot exercita dreptul de vot în baza uneia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic, iar în cazul elevilor din școlile militare și cu carnetul de serviciu militar. În țară, pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic pot fi folosite pentru a vota numai de către cetățenii români care au domiciliul în străinătate, dar votează în România. Evident, cele trei tipuri de pașaport pot fi folosite pentru a vota și de către cetățenii români care votează în străinătate.


Reporter: În sprijinul cetățenilor care doresc să voteze, dar nu dețin documente de identitate valabile, direcțiile județene pentru evidența persoanelor, inclusiv cea municipiului Bucureşti, vor lucra cu publicul și astăzi, între orele 7:00 și 21:00.


Realizator: Peste 15.000 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la scrutinul de astăzi, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a atras atenţia managerilor de spitale să li se permită dreptul de vot cetăţenilor spitalizaţi.

(editor online R.S.)


Etichete alegeri prezidentialevotdocumentemaipasaportcarte de identitatestrainatate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live