Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Mai 2019
Vizualizari: 419
Comentează add

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat în discursul de învestitură că va dizolva Parlamentul şi va devansa alegerile parlamentare care au termen în octombrie.

Alegeri parlamentare anticipate în Ucraina

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat în discursul de învestitură că va dizolva Parlamentul şi va devansa alegerile parlamentare care au termen în octombrie.

Zelenski a mai anunţat că prioritatea mandatului său va fi încetarea conflictului din estul separatist al ţării, însă Rusia nu a fost invitată la ceremonia de învestitură.

Aliaţii occidentali ai Kievului l-au felicitat călduros pe noul preşedinte ucrainean, iar Statele Unite şi ţările europene din Consiliul de Securitate al ONU au blocat dezbaterea cerută de Rusia pe tema noii legi a Ucrainei privind limba oficială.

Reporter Doina Saiciuc: "Noua lege impune tuturor cetăţenilor ţării să vorbească limba ucraineană şi îi obligă sub ameninţarea amenzilor pe angajaţii guvernamentali ai serviciilor publice, pe medici, profesori şi avocaţi să vorbească limba oficială.

Rusia a obţinut numai cinci din cele nouă voturi necesare pentru desfăşurarea reuniunii.

Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Belgia şi Polonia s-au opus, arătând că Moscova a urmărit să distragă atenţia de la inaugurarea noului preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ambasadorului Franţei la Naţiunile Unite, Francois Delattre, a spus Consiliului, înaintea votului, că cererea Rusiei nu a fost menită să ducă la o discuţie constructivă şi să-l pună pe noul preşedinte ucrainean într-o lumină proastă.

În ciuda deciziei de blocare a reuniunii, ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, a luat cuvântul denunţând faptul că limba rusă este exclusă din Ucraina si acuzând Consiliul de Securitate de cenzură."


Etichete MicrofonRRA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live