Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 305
Comentează add

În Marea Britanie, Partidul Conservator are un avans de 10% în sondajele de opinie în faţa Partidului Laburist, înaintea alegerilor parlamentare anticipate.

Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie

florin-lepadatu

 

În Marea Britanie, Partidul Conservator are un avans de 10% în sondajele de opinie în faţa Partidului Laburist, înaintea alegerilor parlamentare anticipate care vor fi organizate joi, iar premierul Boris Johnson a promis să reducă nivelul migraţiei dacă Partidul Conservator va câştiga scrutinul din 12 decembrie, dar a subliniat că în general nu se opune ideii ca în Regatul Unit să sosească şi să lucreze străini.

Corespondenţă de la Londra, reporter Dan Vasiliu: "Cu cinci zile înainte de data alegerilor, diferenţa dintre conservatori şi laburişti în sondajele de opinie este similară cu cea de la începutul campaniei, adică în medie de 10 puncte procentuale.

Partidul condus de Boris Johnson este creditat cu 43% din voturi, în timp ce formaţiunea lui Jeremy Corbyn se situează la 33 de procente.

Analiştii politici consideră că, fără evenimente care să influenţeze major ultimele zile de campanie, Boris Johnson ar putea obţine majoritatea parlamentară necesară pentru a trece prin Camera Comunelor acordul de retragere din Uniunea Europeană.

Cei doi lideri au avut vineri o ultimă confruntare televizată, însă dezbaterea fost caracterizată de prudenţa ambilor participanţi.

Boris Johnson a vorbit din nou despre finalizarea Brexitului la 31 ianuarie, în timp ce Jeremy Corbyn şi-a susţinut propunerea de a organiza în următoarele şase luni un nou referendum privind ieşirea din Uniunea Europeană.

La finalul acestei dezbateri, un sondaj realizat de Institutul YouGov l-a dat pe Boris Johnson învingătorul cu 52 de procente, însă Jeremy Corbyn a fost indicat de respondenţi ca fiind candidatul care a inspirat mai multă încredere.

În ce priveşte celelalte partide, liberal-democraţii au pierdut în jur de cinci procente faţă de începutul campaniei, situându-se acum la 13%.

Şi susţinerea pentru Partidul Brexit aproape a dispărut, după ce a decis să nu înscrie candidaţii în colegiile deţinute în prezent de conservatori.

Formaţiunea condusă de Nigel Farage este cotată cu 3% din opţiunile de vot şi este posibil să nu obţină nici un loc în Parlament.

În schimb, naţionaliştii scoţieni par a fi pe cale să obţină o victorie confortabilă în Scoţia, care le-ar putea aduce 11 deputaţi în plus, faţă de cele 35 de mandate câştigate la scrutinul precedent."


Etichete Londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live