Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Pavel Ionescu

8 Iunie 2017
Vizualizari: 738
Comentează add

Exit-poll-urile sunt aşteptate imediat după închiderea urnelor, la miezul nopţii, ora României, iar rezultatele vor curge toată noaptea.

Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie

pavel-ionescu

Londra. Foto: pixabay.com.

În Marea Britanie, votul la alegerile parlamentare anticipate se desfăşoară până acum fără incidente şi într-o atmosferă de calm, în pofida situaţiei tensionate provocate de recentele atentate. Prezenţa forţelor de ordine nu este extrem de vizibilă, chiar dacă poliţia recunoaşte că scrutinul se desfăşoară în condiţii deosebite.

Ultimele sondaje confirmă victoria Partidului Conservator de guvernâmânt şi semnalează chiar distanţarea lui faţă de opoziţia laburistă.

Reporter: Pavel Ionescu - Alegerile se desfăşoară până acum într-o atmosferă de calm, dar echipaje ale poliţiei se pot vedea pe principalele artere din Londra şi s-a anunţat că supravegherea este sporită la anumite secţii de votare, din cele peste 40 de mii deschise în şcoli, centre comunitare, parohii şi chiar pub-uri.

Principalii lideri politici au votat deja în cursul dimineţii şi, contrar altor reguli, sondajele de opinie precum cel realizat de compania Ipsos MORI şi apărut astăzi în ziarul The Prince's Evening Standard confirmă nu doar probabila victorie a conservatorilor, dar anunţă şi un ecart de 8% care este separat de laburişti.

La anunţarea alegerilor distanţa era de 24%, dar campania bună a şefului laburiştilor, Jeremy Corbyn, şi greşelile comise de premieruil Theresa May par să fi redus diferenţa.

Este posibil ca şi atentatele comise de-a lungul campaniei să scadă popularitatea guvernului, acuzat că a redus numărul poliţiştilor, dar şi pentru aparentele scăpări ale serviciului de securitate intern MI 5.

Exit-poll-urile sunt aşteptate imediat după închiderea urnelor, la miezul nopţii, ora României, iar rezultatele vor curge toată noaptea.

Până mâine la prânz configuraţia Parlamentului va fi probabil cunoscută, iar învingătorul scrutinului poate apoi să meargă la regină pentru a-şi revendica funcţia de prim-ministru


Etichete Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanieatentatepartidul conservatorlaburisti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live