Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Octombrie 2019
Vizualizari: 319
Comentează add

Partidul FIDESZ al premierului ungar Viktor Orbán a pierdut Primăria Budapestei, după 9 ani de administrare, în faţa opoziţiei care a avut un candidat unic în capitală.

Alegeri locale în Ungaria

florin-lepadatu

 Budapesta. Foto: Agerpres.

Partidul FIDESZ al premierului ungar Viktor Orbán a pierdut Primăria Budapestei, după 9 ani de administrare, în faţa opoziţiei care a avut un candidat unic în capitală, la alegerile locale de duminică.

Opoziţia a câştigat, de altfel, aproape jumătate din marile oraşe, deşi cele mai multe primării din ţară revin puterii de dreapta, după cum transmite corespondentul RRA în Ungaria, Emil Groza: "Potrivit datelor prezentate de Biroul Naţional Electoral, Gergely Karácsony, care este copreşedintele micii formaţiuni Dialog, a primit peste 50% din voturi şi va conduce Primăria Budapestei în următorii cinci ani, partidele din opoziţie obţinând şi majoritatea în Consiliul General al capitalei ungare.

Formaţiunile din opoziţie, care au prezentat candidaţi comuni şi în sectoarele Budapestei, au avut rezultate bune şi în cele mai multe dintre acestea şi au obţinut mandate de primar în 10 dintre cele 23 de oraşe mai mari ale Ungariei, potrivit rezultatelor preliminare.

Alegerile locale au fost organizate în peste 3.100 de localităţi, iar la nivel naţional, partidul FIDESZ a obţinut mai multe mandate de primar decât opoziţia.

Liderul FIDESZ, premierul ungar Viktor Orbán, a declarat, după aflarea rezultatelor de la Budapesta, că a luat cunoştinţă de decizia exprimată la alegeri şi că este pregătit să coopereze cu Gergely Karácsony în interesul locuitorilor capitalei ungare."


Etichete BudapestaUngaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live