Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

28 August 2020
Vizualizari: 16016
Comentează add

Alegeri locale 2020. Tehnica votării

catalin-purcaru

Foto: Arhivă.

Persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua votării, vor putea să își exprimă opțiunea electorală în baza unui act de identitate aflat în termen de valabilitate.

Alegătorii votează doar în localitatea în care își au domiciliul sau viza de flotant. Informații privind secția de votare la care sunteți arondați pot fi găsite pe internet la adresa registrulelectoral.ro

În 27 septembrie secțiile de votare sunt deschise între orele 7:00 - 21:00.

Alegătorii care se află în incinta secției de votare la momentul închiderii urnelor vor putea să își exprime opțiunea electorală.

Persoanele netransportabile din motive medicale pot solicita urna mobilă. Alegătorul care are motive întemeiate constatate de către președintele secției de votare poate solicita un însoțitor care să îl asiste în cabina de vot.

Acesta nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor Biroului Electoral al secției de votare sau al candidaților.


Alegerile locale din 27 septembrie se vor desfășura cu respectarea unor reguli stricte de protecție sanitară pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Fiecare alegător este obligat să poarte masca de protecție din momentul în care intră în secția de votare și până la părăsirea acesteia. La intrarea în secție va exista gel dezinfectant.

Membrii comisiilor vor fi obligați să poarte măşti și mănuşi pe toată durata zilei.

În toate secțiile de votare se vor monta plexiglasuri, astfel încât să nu existe contact direct între membrii comisiilor și alegători.

Alegătorul nu va mai primi de la un membru al secției ștampila de vot, ci o va lua singur, dintr-un loc special amenajat. Ştampila va fi dezinfectată după fiecare utilizare.

(RS)


Etichete rrascrollexclusiv onlineexclusiv radioalegeri locale 2020tehnica votarii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live