Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Iulie 2019
Vizualizari: 988
Comentează add

UPDATE: Exit-poll alegeri Ucraina/ /După Revoluția Portocalie și - acum aproape 5 ani - Revoluția Demnității din "Euromaidan", Ucraina se afla într-un nou moment de cotitură.

Alegeri anticipate în Ucraina: "Ucraina va ajunge noua stea a Europei" Alegeri anticipate în Ucraina: "Ucraina va ajunge noua stea a Europei" - Conține audio

sergiu-stet

Foto: Monumentul comemorativ al Holodomorului.                           Foto: Sergiu Șteț.

EXIT POLL la ora 20 (ora închiderii urnelor): Servitorul Poporului - 43,9% ; Platforma Opoziţiei – Pentru Viaţă - 11,5% ; Solidaritatea Europeană - 8,9% ; Batkivshchyna - 7,6 % ; Vocea (Holos) - 6,3%. Conform datelor din primul exit-pool celelate partide nu au depășit pragul electoral de 5%.

Ucrainenii votează astăzi pentru o nouă Radă Supremă în alegerile anticipate convocate de noul președinte, Volodimir Zelenski. După Revoluția Portocalie și - acum aproape 5 ani - Revoluția Demnității din "Euromaidan" Ucraina se afla la un nou moment de cotitură. 

E vorba de cea mai mare țară vecină cu România, cu o populație de aproximativ 45 de milioane și cea mai întinsă suprafață dintre țările europene.

De asemenea, în Ucraina se află cea mai numeroasă minoritate vorbitoare de limba română: aproape o jumătate de milion de persoane s-au declarat la ultimul recensămînt (2001) etnici români sau moldoveni.

 Consultantul George Lupașcu-Prună.             Foto: Sergiu Șteț.

În primăvară, alegerile prezidențiale au fost câștigate surprinzător de actorul Volodimir Zelenski care a obținut 73% din voturi. Partidul condus de noul președinte este marele favorit al alegerilor parlamentare și ar putea obține chiar peste 50% din voturi. 

George Lupașcu-Prună este consultant pentru "diferențe culturale și transformare organizațională". Mai multe despre el aflați din linkul de AICI. El locuiește în Ucraina din 2012 și la începutul acestei luni l-am întâlnit la Kiev.

Interviul cu George Lupașcu-Prună a început de la surprinzătoarea alegere a noului președinte Volodimir Zelenski și direcția spre care se îndreaptă Ucraina. 

Biserica de lemn închinată eroilor ucraineni morți în "Euromaidan", Piața Independenței din Kiev, Ucraina.   Foto: Sergiu Șteț.


Etichete foameteUcrainaKievalegeriRada SupremăVolodimir Zelenski,Petro PoroșenkoSlujitorul PoporuluiÎn Slujba Poporuluiexit poll

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live