Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

21 Februarie 2020
Vizualizari: 2430
Comentează add

Un nou caz de contaminare cu coronavirus a apărut în nordul Italiei, la un localnic care a intrat in contact cu persoane revenite recent din China.

Al patrulea caz de coronavirus în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

US citizens wave from a bus as they leave the 'Diamond Princess' cruise ship docked at Daikoku Pier Cruise Terminal for repatriation in Yokohama, south of Tokyo, Japan, early 17 February 2020. The US repatriated some 400 American citizens who had been aboard the vessel, which was quarantined amid the ongoing epidemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. Agerpres/ EPA/FRANCK ROBICHON

Un nou caz de contaminare cu coronavirus a apărut în nordul Italiei, la un localnic care a intrat in contact cu persoane revenite recent din China.

Cetăţeanul în vârstă de 37 de ani s-a prezentat joi la secţia de urgenţă a Spitalului Codogno, din regiunea Lombardia.

Rezultatul primului test, anunţat dimineaţă, a fost pozitiv.

Bărbatul se află, în prezent, internat la Terapie Intensivă, toate intervenţiile medicale, inclusiv cele de urgenţă, fiind întrerupte pe moment.

În condiţiile actuale, în aşteptarea rezultatului celui de-al doilea test de confirmare a virusului, nu se poate efectua niciun fel de transfer al pacientului spre Institutul de Boli Infecţioase Spallanzani din Roma, unicul din Italia specializat pe aceste cazuri.

Potrivit primelor informaţii, bărbatul nu ar fi efectuat o călătorie în China, însă s-a întâlnit la o cină, în urmă cu 20 de zile, cu alţi prieteni italieni, abia întorşi din ţara asiatică.

Acesta este al patrulea caz de coronavirus înregistrat în Italia, doi fiind turişti chinezi aflaţi în vacanţă la Roma.

Şase români sunt printre europenii aduşi azi din Japonia cu un avion militar italian, după ce s-au aflat pe vasul de croazieră "Diamond Princess", izolat timp de 14 zile în carantină în portul Yokohama, din cauza epidemiei cu noul coronavirus.

O parte din pasageri coboară la Berlin, iar cei 30 de italieni, împreună cu cetăţeni greci, sloveni şi croaţi, sunt aşteptaţi diseară în Italia şi urmează să fie trimişi în carantină în ţările lor.


Etichete coronavirusitalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live