Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Mai 2020
Vizualizari: 365
Comentează add

Ajutor pentru cei care își reiau activitatea după șomajul tehnic

radiojurnal

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Foto: Agerpres.

Autoritățile române intenționează să acorde un ajutor financiar celor care reiau activitatea după perioada de șomaj tehnic.
 
De asemenea, se va acorda un ajutor și celor care angajează persoane ale căror contracte au fost încheiate în această perioadă. Precizările au fost făcute cu puțin timp în urmă de ministrul muncii, Violeta Alexandru.
 
Violeta Alexandru: Pentru cei care au fost afectați, beneficiari ai șomajului tehnic, oameni care doresc să revină în activitate, gradual sau total, vom avea o măsură de sprijin imediată, în vederea susținerii unui procent din costul salarial pentru angajații acestora; cel mai probabil acest procent va fi de 41%. Se va acorda un sprijin prompt și celor care angajează persoane ale căror contracte de muncă au fost întrerupte în această perioadă. Vor fi încurajați angajatorii prin subvenții, prin sprijin efectiv să ia în considerare reactivarea acestor persoane.
 
Realizator: Sunt aproximativ 300.000 de persoane care au avut contractele încheiate în această perioadă, a mai menționat ministrul muncii.
 
Violeta Alexandru s-a referit, în declarația de astăzi, și la vizita pe care a avut-o zilele trecute în Germania, după ce mai mulți români care lucrau în abatoare de acolo s-au plâns că nu și-au primit salariile. Demnitarul i-a determinat pe angajatorii germani să își achite obligațiile și a primit asigurări că se vor lua o serie de decizii în sprijinul românilor care lucrează în această țară.
 
(PH)

Etichete ministrul munciiVioleta Alexandruajutorsomaj tehnic(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live