Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

12 Februarie 2016
Vizualizari: 1017
Comentează add

Antreprenorii din industria alimentară şi agricolă din Transilvania cer guvernului să simplifice de urgenţă procedurile referitoare la derularea proiectelor cu finanţare europeană.

Agro-alimentarii din nord-vestul României reclamă birocraţia

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă.

Antreprenorii din industria alimentară şi agricolă din Transilvania cer guvernului să simplifice de urgenţă procedurile referitoare la derularea proiectelor cu finanţare europeană.

Cei mai mulţi reclamă birocraţia şi timpul pierdut cu elaborarea şi predarea documentelor în detrimentul muncii. Problemele lor sunt discutate zilele acestea la Sălaj.

Antreprenorii din nod-vestul României prezenţi ieri şi astăzi la Zalău pentru a dezbate problemele din industria alimentară românească, dar şi din agricultură reclamă problemele apărute în procesul de atragere a fondurilor europene din cauza birocraţiei.

"De ce trebuiesc o mie şi o sută de aprobări pentru adeverinţe, de ce pentru un dosar trebuiesc n acte cu sau fără rost, lucru care îl descurajează pe fermier, îi îngreunează activitatea şi, în plus de asta, îi mănâncă nervii şi timpul fără rost?", se întreabă Ioan Iacob, antreprenor bihorean.

Oamenii de afaceri arată cu degetul şi către primării.

"Se aruncă dintr-un birou în altul vina, de la unul la celălalt. La primării, dacă te duci, te trimite la secretar, de acolo la Registrul Agricol, de la ei te trimite la Impozite şi Taxe; ba nu le funcţionează softurile, ba îs liberi. Nu este personal destul în primărie. Dacă a plecat în concediu, nu-ţi mai dă nimeni nici o hârtie. Peste o lună de zile!", spune Ioan Trif, producător din judeţul Mureş.

Producătorii solicită simplificarea procedurilor de atragere a banilor europeni, chiar şi o mai bună pregătire a funcţionarilor responsabili cu derularea proiectelor cu finanţare europeană. 


Etichete SălajZalăuantreprenorii din industria alimentară şi agricolăbirocraţieoameni de afaceriaccesul la fondurile europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live