Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

6 Septembrie 2011
Vizualizari: 1624
Comentează add

Asociaţiile de agricultori din Spania sunt nemulţumite de impunerea restricţiilor pentru românii care muncesc în această ţară. Autorităţile spaniole dau asigurări că aceste măsuri sunt temporare.

Agricultorii spanioli critică restricţiile pe piaţa muncii

ionut-dragu

Asociaţiile de agricultori din Spania critică, din nou, impunerea restricţiilor pentru românii care muncesc în această ţară.

Preşedintele asociaţiei ASAJA din provincia Cuenca, José María Fresneda, a declarat că solicitările pentru permisele de muncă au fost înaintate la timp şi că majoritatea din cele 500 de contracte sunt pentru românii care muncesc temporar în agricultură.

Liderul asociaţiei agricole a mai declarat că numai 3% din muncitorii contractati pentru campania de toamnă sunt spanioli.

Pentru a putea munci în Spania, românii sunt obligaţi, de la 22 iulie, să aibă un permis de muncă eliberat de autorităţi, pe baza unei oferte pe care trebuie să o facă angajatorul.

Corespondentul Radio România Actualităţi, Annamaria Damian, reaminteşte că decretul este în vigoare până în decembrie 2012 şi a fost motivat de şomajul ridicat din Spania şi de faptul că românii reprezintă comunitatea de imigranţi cea mai numeroasă.

Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a decis, marţi, cu unanimitate de voturi să medieze o întâlnire cu forul omolog din parlamentul spaniol, pentru a dubla eforturile miniştrilor muncii şi de externe în discuţiile cu Spania şi Comisia Europeană pe marginea eliminării restricţiilor accesului românilor pe piaţa muncii.

Audiaţi în Comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi cel al muncii, Sebastian Lăzăroiu, au spus că au primit asigurări de la autorităţile spaniole că restricţiile sunt temporare, nediscriminatorii şi nu-i afectează pe cetăţenii români, deja aflaţi pe teritoriul Spaniei.

Opoziţia parlamentară acuză ministerul de externe de lipsă de reacţie faţă de decizia din iulie a Spaniei de a aplica măsuri restrictive pe piaţa muncii numai pentru cetăţenii români.


Etichete SpaniaCuencaagricultorirestricţiimuncitori româniTeodor BaconschiSebastian Lăzăroiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live