Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

18 Noiembrie 2020
Vizualizari: 243
Comentează add

Agricultorii, protest în fața Guvernului

alex-buzica

 Foto Catalin Radu

Mai mulţi reprezentanţi din partea unor organizații ale producătorilor și lucrătorilor din agricultură protestează la această oră în fața Guvernului, nemulțumiți de măsura privind închiderea piețelor alimentare și târgurilor care funcționau în spații închise.
 
Ei cer executivului să revină asupra deciziei și să acordă sprijin pieței locale și lanțurilor scurte alimentare, inclusiv compensații pentru micii producători afectați.
 
Organizarea pieţelor în aer liber s-a făcut fără asigurarea unor condiții minime pentru comercianți, i-au spus protestatarii reporterului RRA, Alexandru Buzică.
 
-: Sectorul legumicol a fost lăsat cel mai de o parte și vrem să avem un mic sprijin. Cum noi ne facem treaba să producem și să producem de calitate, așa cerem să fim un pic sprijiniţi.
 
Reporter: Cum v-a afectat pandemia? Ce pierderi ați avut în acest an?
 
-: Când s-au închis pieţele s-a simțit foarte mult la vânzare. Oamenii mergând în supermarket, nouă ne-a scăzut şi am fost nevoiţi să aruncăm o parte din marfa pe care am produs-o. Cam la 40% s-a redus vânzarea.
 
-: Suntem din județul Vâlcea. Scoţându-ne în locuri publice, în piețe volante, este mult mai frig.
 
Realizator: Producătorii agricoli spun că protestele vor continua până când guvernul va găsi soluții la problemele semnalate de mpicii fermieri. 
 
(PH)

Etichete agricultoriprotestguvern(PH)pietetarguri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live