Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

2 Februarie 2015
Vizualizari: 1055
Comentează add

Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost adus cu mandat la Parchetul de pe lângă ICCJ pentru a fi audiat de procurori în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group.

Adrian Sârbu a fost adus cu mandat la Parchetul General

diana-surdu

Omul de afaceri Adrian Sârbu. Foto: captură video.

Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost adus cu mandat de aducere la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în legătură cu infracţiuni de delapidare, spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.

Luna trecută, Parchetul General anunţa începerea acţiunii penale faţă de Mediafax Group, în acest dosar în care au fost arestate mai multe persoane care lucrează în trustul Mediafax.

În luna decembrie, trei persoane reţinute în dosarul Mediafax, cercetate pentru evaziune fiscală, au fost arestate preventiv.

Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproape 17 milioane de lei.

Din referatul procurorilor de caz rezultă că în timp ce i s-ar fi acordat eşalonarea la plată pentru doi ani a unor obligaţii fiscale de aproape patru milioane de lei, Mediafax Group a creat şi aplicat o schemă de sustragere de la achitarea taxelor şi impozitelor, prin constituirea de societăţi fantomă pe numele unor persoane lipsite de posibilităţi materiale.


Etichete Adrian SarbumandatParchetul Generalspalare de banidelapidareevaziune fiscalaMediafaxdosar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live