Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

9 Septembrie 2013
Vizualizari: 925
Comentează add

Rezultatele preliminare ale alegerilor pentru primăria Moscovei arată că Serghey Sobyanin a obţinut peste 51% faţă de puţin peste 27% pentru principalul său rival, Aleksei Navalny.

Actualul primar al Moscovei se pregăteşte pentru un nou mandat

alexandru-beleavski-moscova

Primarul Moscovei, Serghey Sobyanin. Foto: captură youtube.com

Actualul primar al Moscovei, Serghey Sobyanin, susţinut de Kremlin, se pregăteşte pentru un nou mandat.

Rezultatele preliminare ale alegerilor pentru primăria Moscovei, după numărarea a peste 99% din voturi, arată că Sobyanin a obţinut peste 51% faţă de puţin peste 27% pentru principalul său rival, opozantul Aleksei Navalny.

Cu 51,27% din voturile exprimate, actualul primar al Moscovei, câştigă după numărarea a 99,2% din voturi scrutinul pentru funcţia cheie de primar al capitalei ruse.

Locul doi, cu 27,3%, revine cunoscutului activist anticorupţie Aleksei Navalny, candidat din partea Partidului RPR-Parnas din opoziţia extraparlamentară şi unul dintre cei mai vehemenţi critici ai puterii şi preşedintelui Putin, Navalny reuşind să depăşească cu mult candidaţii din partea a trei partide parlamentare.

Scrutinul s-a desfăşurat în condiţiile unei prezenţe reduse, de circa o treime din alegători şi, potrivit observatorilor, fără incidente majore.

În ultima sa ieşire la presă, târziu în noapte, Aleksei Navalny a declarat că adversarul său nu a întrunit cele peste 50% din voturi necesare pentru victoria în turul întâi, astfel încât ar fi nevoie de un al doilea tur de scrutin între cei doi şi a cerut anularea voturilor exprimate în afara secţiilor de votare, ameninţând în caz contrar că va scoate susţinătorii în stradă.

Alegerile de ieri consolidează poziţia lui Aleksei Navalny de lider al opoziţiei informale şi confirmă popularitatea de care se bucură în rândurile electoratului liberal pro-occidental, ceea ce, susţin unii comentatori, ar putea influenţa rezultatul recursului în procesul în care el a fost condamnat la cinci ani de lagăr pentru delapidare.

În opinia lor, în caz de achitare, Navalny ar putea deveni principalul contracandidat al preşedintelui Putin în alegerile prezidenţiale din anul 2018.


Etichete MoscovaSerghei SobianinKremlinAleksei Navalnîialegeriscrutinprimărie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live