Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Noiembrie 2020
Vizualizari: 196
Comentează add

Activitatea Senatului pare blocată, din cauza lipsei de cvorum.

Activitatea Senatului pare blocată

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Senatul nu s-a reunit nici marţi în plen din cauza lipsei de cvorum.

Şi săptămâna trecută au existat mai multe încercări de a convoca plenul pentru a dezbate proiectul de lege prin care data alegerilor parlamentare ar fi fost amânată.

Social-democrații cred că activitatea Senatului este blocată, în timp ce liberalii declară că plenul a fost convocat neregulamentar.

Reporter: Petruța Dinu - "Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că cei care au ales să nu vină astăzi la parlament au boicotat de fapt activitatea legislativului, într-o perioadă în care acte normative importante ar fi urmat să fie adoptate.

Robert Cazanciuc: "Astăzi, când avem 7.000 de cazuri, săptămâna viitoare nu știu ce va fi, nu știu cine mai poate salva, dar din partea parlamentului, în condițiile în care lucrurile sunt blocate, o să fie destul de greu să putem face ceva.

62 de oameni au fost astăzi prezenți şi au ales să fie de partea românilor; restul nu știu de ce nu au venit, dar va fi treaba lor să explice, probabil fiecare în parte, sper, de ce au ales să fugă din față nevoilor românilor."

De cealaltă parte, liberalii apreciază că ședința de astăzi ar fi fost convocată neregulamentar, iar motivul ar fi fost acela că PSD ar fi dorit amânarea alegerilor parlamentare.

Vicepreședintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu, nota într-o postare online că PNL va apela la toate pârghiile regulamentare ca să conteste "demersurile în disprețul legii făcute de PSD"."


Etichete senat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live