Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Martie 2018
Vizualizari: 933
Comentează add

Cu toate acestea, susţine ministrul Sănătăţii S. Pintea, vor fi alocaţi bani pentru un program de depistare precoce a persoanelor cu factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Acţiunile prioritare din sănătate au primit mai puţini bani de la buget

radiojurnal

 Foto: Adriana Turea - arhivă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că în acest an va fi introdus un program de depistare precoce a persoanelor cu factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Potrivit Sorinei Pintea, deşi a existat o reducere a bugetului pentru programul de acţiuni prioritare, la rectificare vor fi alocaţi banii necesari.

"Este un program cu o durată de 5 ani de zile, 25 milioane de euro, practic este un program de screening privind factorii de risc pentru bolie cardiovasculare. Se va desfăşura în cabinetele medicilor de familie, care vor fi plătiţi pentru asta, cardiologii vor lua parte la acest program de screening, este într-o singură etapă, lucrăm la el, l-am accesat şi spre sfârşitul anului va începe acest program", a anun'at ministrul Sorina Pintea.

Insuficienţa cardiacă reprezintă una din principalele probleme de sănătate din România, atât prin numărul mare al persoanelor afectate anual, cât şi prin impactul devastator în speranţa de viaţă şi scăderea calităţii vieţii pentru aceşti pacienţi - este principala concluzie a studiului prezentat de specialişti, la conferinţa "Povara insuficienţei cardiace în România".

Conform documentului, în fiecare oră apar 5 cazuri noi, iar 12 pacienţi cu insuficienţă cardiacă se internează în acelaşi interval. Studiul a fost făcut pe o perioadă de 10 ani, ultimele date colectate fiind din anul 2014.


Etichete SpitalSorina PinteasănăptatebugetbaniprograminimăcirculaţiescreeningPovara insuficienţei cardiace în România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live