Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITĂTII(CONTINUARE) Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Martie 2019
Vizualizari: 3691
Comentează add

''Prin implantarea fibrei optice adânc în creier şi pornirea unui laser ce inhibă în mod specific aceşti neuroni am putea reduce dramatic consumul de alcool."

''Acţionarea unui întrerupător'' din creier poate vindeca dependenţa

florin-lepadatu

 

O echipă de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Scripps a anunţat că a descoperit o modalitate de inversare a dependenţei de alcool a şoarecilor de laborator ţintind anumiţi neuroni din creierele acestora cu raze laser, o schimbare pe care aceştia au asemănat-o cu ''acţionarea unui întrerupător'', relatează Science Alert.

"Ceea ce este atât de interesant în legătură cu aceste constatări este că faptul am reuşit să controlam motivaţia de a consuma alcool la indivizi dependenţi în mod sever prin acţionarea unui întrerupător'', a declarat Olivier George, profesor în cadrul Scripps, potrivit Agerpres.

''Prin implantarea fibrei optice adânc în creier şi pornirea unui laser ce inhibă în mod specific aceşti neuroni am putea reduce dramatic consumul de alcool şi simptomele fizice ale renunţării'', a precizat specialistul.

Cu toate că cercetătorii Scripps sunt optimişti cu privire la viitorul studiului, ei au avertizat că ar putea dura decenii până când tehnologia va putea fi testată pe oameni.

''Această muncă necesită utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, care nu sunt aprobate încă pentru a fi utilizate pe oameni, aşa că poate dura 15 până la 30 de ani până când vom avea alcoolici cu implanturi cerebrale care îi vor ajuta să îşi controleze pofta'', a menţionat Olivier George.

 

Etichete Exclusiv onlinecreier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live