Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

24 Octombrie 2014
Vizualizari: 1266
Comentează add

Peste 25% dintre copiii vasluieni, care au dreptul la ajutoare sociale, riscă să nu le mai primească integral sau deloc din cauza numărului mare de absenţe de la şcoală.

Absenţele elevilor vasluieni scad valoarea ajutoarelor sociale

alina-darie-vaslui

Foto: Arhivă.  

Mai mult de un sfert dintre copiii vasluieni care ar trebui să beneficieze de creşterea alocaţiilor pentru cei care provin din familii sărace riscă să nu primească deloc sprijinul de la stat, pentru că acordarea acestuia este condiţionat de prezenţa la şcoală.

În judeţul Vaslui peste 60% din buget se consumă cu ajutoarele de stat.

Numărul familiilor asistate social pentru că au venituri mici este de 13.000, dar plata drepturilor băneşti pentru mulţi dintre copiii acestora este deseori suspendată din cauza frecvenţei reduse la cursuri.

Agenţia judeţeană de Plăţi şi Inspecţia Socială Vaslui periodic suspendă acest drept bănesc, spune directorul general Sorin Prepeliţă.

"Din cauza numărului ridicat de absenţe, pentru un număr de 374 de familii alocaţia de susţinere a fost diminuată, iar pentru 333 de familii a fost suspendată. Cele mai multe absenţe s-au înregistrat la elevii care provind din mediul rural", a precizat Sorin Prepeliţă.

Condiţionarea primirii acestui ajutor de prezenţa la şcoală a copiilor este considerată o măsură bună, dar greu de respectat de către cei în cauză.

La nivelul Vaslului o mare parte a bugetului întregului judeţ merge pe subvenţionarea persoanelor care au venituri sub limita salariului minim pe economie şi care sunt dependente de sprijinul financiar al statului. 


Etichete ştiri nord-estVasluiajutoare socialeabsenţeşcoalăelevicursuriSorin Prepeliţăbuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live