Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

11 Aprilie 2017
Vizualizari: 549
Comentează add

Liderii ţărilor din sudul Uniunii Europene se pronunţă pentru o mai mare integrare în cadrul Uniunii, dar şi pentru un sistem de protecţie socială pentru cetăţenii europeni.

A treia reuniune a ţărilor din sudul Europei s-a încheiat

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Madrid. Foto: pixabay.com.

Liderii ţărilor din sudul Uniunii Europene se pronunţă pentru o mai mare integrare în cadrul Uniunii, dar şi pentru un sistem de protecţie socială pentru cetăţenii europeni, după ieşirea Marii Britanii din organizaţie.

Şefii de stat şi de guvern din Spania, Italia, Portugalia, Franţa, Cipru, Malta şi Grecia au insistat, la reuniunea lor de la Madrid, pe tema drepturilor sociale şi a combaterii sărăciei, spre îngrijorarea Germaniei, după cum notează Financial Times, care pledează pentru austeritate şi care, prin plecarea Marii Britanii, pierde un adept al disciplinei financiare.  

A treia reuniune a ţărilor din sudul Europei s-a încheiat cu o declaraţie comună a celor şapte lideri de stat şi de guvern.

Despre Brexit, ei şi-au reafirmat încrederea în negociatorul Michel Barnier şi au convenit asupra nevoii de a negocia, în primul rând, retragerea şi, apoi, relaţia viitoare cu Marea Britanie.

Cei şapte s-au arătat optimişti în privinţa terminării procesului cu o relaţie cât mai bună.

Declaraţia de la Madrid mai cuprinde şi câteva priorităţi pentru viitorul Uniunii Europene, in special din punct de vedere economic şi al creării de locuri de muncă.

Piaţa internă şi moneda euro sunt instruente puternice pentru creşterea economică şi progresul social - se afirmă în documentul semnat de liderii statelor din sudul Europei, care doresc ca protecţia socială să fie, şi ea, o prioritate.

Toţi oficialii prezenţi la summit au condamnat atacul cu arme chimice din Siria.

Cei şapte au condamnat şi atentatele din Stockholm şi din Egipt din ultimele zile şi au subliniat importanţa luptei antiteroriste.


Etichete reuniune a ţărilor din sudul EuropeiSpaniaItaliaPortugaliaFranţaCipruMaltaGrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live