Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Bucureşti

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 219
Comentează add

Ministrul Sănătății a anunțat că România va operaționaliza până pe 20 decembrie formularul de localizare a pasagerilor, care va fi introdus în întreaga Uniune Europeană.

A. Rafila vrea sancționarea mai aspră a celor care nu respectă restricțiile

radio-bucuresti

 Alexandru Rafila.                  Foto: Arhivă.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a cerut, în cadrul ședinței de Guvern de miercuri, 8 decembrie, înăsprirea sancțiunilor legale pentru cei care nu respectă regulile de protecție anti-Covid.
 
Alexandru Rafila a subliniat că relaxarea măsurilor – prelungirea cu o oră a programului restaurantelor și creșterea gradului de ocupare de la 30-50%, ridicarea interdicției de circulație pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate sau accesul pentru persoanele testate, trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecție, a gradului de ocupare, în ceea ce privește restaurantele, cinematografele și alte instituții de spectacol.
 
„Faptul că sunt reglementate noi prevederi, care prelungesc cu o oră programul diverselor instituții care organizează evenimente, pe de o parte, și s-a ridicat limita de circulație sau interdicția de circulație pe timpul nopții pentru anumite categorii de persoane ar trebui să fie un factor încurajator și pentru respectarea strictă a măsurilor. Asta cred că este lucrul cel mai important, pentru că înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor acestor prevederi. Și cred că trebuie să ne uităm și asupra cadrului legal care sancționează pe cei care nu respectă reglementările în acest moment. Și lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea, suntem de acord ca, mai ales în această perioadă, având în vedere contextul epidemiologic, să ne putem desfășura activitatea cu măsuri ușor relaxate și aduse la un numitor comun, adică s-a inclus în certificatul digital Covid și prevederea accesului pentru persoanele care sunt testate. Dar, foarte clar pentru toți operatorii economici care trebuie să respecte legislația în ceea ce privește măsurile de protecție, în ceea ce privește gradul de ocupare. Trebuie să fie foarte clar că nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor (…)”, a declarat Rafila în cadrul ședinței de Guvern.
 
Ministrul Sănătății a mai anunțat că România va operaționaliza până pe 20 decembrie formularul de localizare a pasagerilor, care va fi introdus în întreaga Uniune Europeană. 

Etichete Alexandru Rafilasănătatecoronavirussancțiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live