Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

20 Septembrie 2019
Vizualizari: 943
Comentează add

Manifestaţii de amploare au avut loc în Asia şi Australia la începutul unei zile de proteste mondiale provocate de criza climatică.

A început ziua mondială de proteste împotriva poluării

radu-sarpe

Foto: Arhivă.

Manifestaţii de amploare au avut loc în Asia şi Australia la începutul unei zile de proteste mondiale provocate de criza climatică.

Majoritatea participanţilor sunt copii şi tineri care cer să se renunţe la combustibilii fosili, responsabili pentru poluarea planetei.

Evenimentul a fost generat de campania tinerei militante suedeze Greta Thunberg, care va participa azi la protestul de la New York, cu trei zile înaintea summitului ONU consacrat schimbărilor climatice.

Peste un milion de copii din metropola americană au primit învoire de la şcoală pentru a putea lua parte la demonstraţie.

Şi la Bucureşti va avea loc un marş de protest de la ora 16,00, între Cişmigiu şi Ministerul Mediului, pentru a atrage atenţia supra soluţiilor necesare în cazul marilor industrii poluatoare.

Un recent avertisment al oamenilor de ştiinţă arată că schimbările climatice sunt mai pronunţate decât se credea, iar omenirea riscă să se confrunte din acest secol cu condiţii de mediu cărora mulţi nu le vor face faţă.


Etichete ziua mondialăproteste împotriva poluăriiGreta Thunbergonuromaniaministerul mediului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live