Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Mai 2020
Vizualizari: 184
Comentează add

A doua fază a testelor vaccinului anti-Covid-19, dezvoltat la Oxford

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Testele clinice pentru un vaccin anti-COVID-19, dezvoltat de Universitatea britanică Oxford, intră de astăzi în a doua fază. Aceasta va fi urmată de o a treia și ultima etapă, iar instituția de învățământ superior speră ca în septembrie să aibă primele concluzii cu privire la eficiența acestui vaccin, cel mai avansat dintre cele dezvoltate în Europa.
 
Corespondenţă de la Londra - Reporter: Aura Neag - Prima fază a testelor clinice a început în aprilie. Atunci, 1.000 de voluntari au fost inoculaţi pentru a vedea dacă acest potențial vaccin este sigur pentru oameni.
 
Cea de-a doua fază, care începe astăzi, va urmări să stabilească în ce măsură vaccinul experimental este eficient. Universitatea Oxford are nevoie de peste 10.000 de voluntari expuși la virus, cum ar fi angajații din sănătate, pentru această a doua fază a testelor clinice.
 
De asemenea, ei caută voluntari din grupa de vârstă de peste 70 de ani, cea mai vulnerabilă la COVID-19. În fazele inițiale, cercetătorii de la Universitatea Oxford au administrat vaccintul unui număr mic de maimuţe, şi au descoperit că ele au devenit imune la pneumonie, însă coronavirus a rămas prezent în corpul maimuțelor.
 
Profesorul Andrew Pollard, de la Universitatea Oxford, a declarat că testele clinice pe oameni progresează foarte bine şi, în acest moment, au loc studii care să evalueze dacă noul potențial vaccin oferă imunitate adulților şi ar putea deveni eficient în a proteja segmente largi ale populației.
 
Ieșirea din actuala criză depinde de găsirea unui vaccin eficient. În acest moment, însă, nimeni nu poate spune când și dacă acesta va fi găsit.
 
Cercetătorii de la Universitatea Oxford speră însă să aibă veşti încurajatoare în această toamnă.
 
(PH)
 

Etichete vaccincovid-19Oxford(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live